Vreme čitanja: oko 1 min.

Penzionisao se osvajač Lige šampiona sa Barselonom nakon dve godine u amaterskom fudbalu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo respektabilna karijera francuskog defanzivca

  • 0
Dani Alveš, Žeremi Matje, Nejmar i Lionel Mesi, Barselona Foto: Daisuke Nakashima / AFLO / Profimedia

Nekadašnji francuski reprezentativac i fudbaler Barselone Žeremi Matje odlučio je da okači kopačke o klin sa nepunih 40 godina.

On je tokom poslednje dve godine igrao u Regional 1 ligi u Francuskoj za tim Lujne Sports, a poslednji okršaj zabeležio je u nedelju.

Štoper, koji je pokrivao i mesto levog beka je karijeru započeo u Sošou za koji je tokom omladinske i seniorske karijere igrao ukupno devet godina i osvojio jedan Liga kup, nakon čega se okušao u Tuluzu.

Procvat je doživeo od 2009. godine kada je potpisao za Valensiju, gde je po prvi put zaradio i poziv u A tim Galskih petlova. Posle pet godina prešao je u Barselonu sa kojom je osvojio ukupno osam trofeja, uključujuži Ligu šampiona 2015. godine. Dres Katalonaca nosio je ukupno u 91 navratu.

Poslednje godine profesionalnog fudbala proveo je u Sportingu, pre povratka u rodnu zemlju. Za nacionalni sastav Francuske nastupio je u 5 navrata.

(Telegraf.rs)

Video: Navijačke tenzije u Barseloni zbog gradskog derbija: Baklje, dim i ultrasi bez maski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA