Vreme čitanja: oko 1 min.

Sandro Tonali bi zbog afere o klađenju mogao da bude suspendovan na 10 meseci iz fudbala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na potezu je Fudbalski savez Italije

  • 0
Sandro Tonali Foto: AP/Tanjug

Fudbalski savez Italije (FIGC) mogao bi da igrača Njukasla Sandra Tonalija suspenduje na 10 meseci zbog kršenja pravila o klađenju, prenosi danas Skaj Italija.

Italijanski mediji navode da je Tonali navodno pristao na sporazum o priznanju krivice sa FIGC, koji uključuje terapiju zbog zavisnosti o kockanju.

Fudbaler Njukasla je sa svojim advokatima bio u italijanskom tužilaštvu gde je priznao da se kladio na utakmice Milana.

Takođe, navodi se da je Tonali sarađivao tokom istrage sa italijanskim vlastima zbog čega bi mogao da suspendovan na deset meseci. Italijanski mediji su ranije objavili da bi fudbaler Njukasla mogao da bude kažnjen sa 16 meseci.

FIGC je pre nekoliko dana suspendovao fudbalera Juventusa Nikolu Fađolija na sedam meseci zbog kršenja pravila o klađenju.

Tonali (23) bi mogao da zaigra tek u avgustu 2024. godine. On bi u tom slučaju propustio sve mečeve Njukasla do kraja sezone, kao i Evropsko prvenstvo 204. ako se Italija plasira na kontinentalni šampionat.

Tonali je u letnjem prelaznom roku stigao u Njukasl iz Milana za 64 miliona evra. On je pre Milana igrao za Brešu. Za reprezentaciju Italije nastupio je na 15 utakmica.

(Telegraf.rs - Tanjug)

Video: Duljaj surovo iskren: Nije PFK - Pomozite fudbalskom klubu, smenite me, ali dajte igračima hleba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA