≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ludilo u Ligi šampiona! Junajted slavi Onanu i Megvajera, Kopenhagen promašio penal protiv Đavola u 96. minutu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pratite tekstualni prenos utakmica na Telegraf Sportu

  • 0
Andre Onana Foto: Tanjug - AP

Verovali ili ne, Mančester junajted slavi Harija Megvajera i Andrea Onanu! Upravo je engleski reprezentativac "probio" led protiv Kopenhagena i na kraju uzeo tri boda za Đavole, a golman domaćih je odbranio penal u 95. minutu meča - 1:0 (0:0)!

U utakmici koja je bila veoma dosadna i bez većih šansi, Megvajer je u 72. minutu iskoristio asistenciju Kristijana Eriksena i zatresao mrežu za prve bodove Junajteda u novoj sezoni Lige šampiona.

No, onda drama niotkud u nadoknadi vremena. Penal je dobio Kopenhagen, a sudija Gvida je i posle provere sa VAR pomoćnicima ostao pri odluci, tako da su Đavoli ispali jako baksuzni u tom momentu.

Ali samo u tom...

Jer je Onana uspeo da odbrani udarac Larsona sa bele tačke i da tako donese potpuni delirijum na "Old Trafordu"! Sudija je nakon toga momentalno proglasio kraj meča.

Za Real Madrid nema greške u Ligi šampiona, čak ni u čuvenom "Kamenolomu". Kraljevski klub pregrmeo je uvek neugodno gostovanje dželatu TSC-a iz kvalifikacija za elitno takmičenje, ekipi Brage i tako se učvrstio na prvom mestu u Grupi C - 1:2 (0:1).

Sada već deluje kao nemoguća misija da Real nećemo gledati i na proleće u Ligi šampiona. Naređali su Kraljevići sjajne rezultate na startu ove nezgodne grupe u kojoj su još Union Berlin i Napoli, tako da su sada usamljeni na čelu sa devet bodova.

Poveo je Real preko Rodriga u 16. minutu utakmice kada je Vinisijus Žunior odradio veći deo posla i dodao loptu na peterac, odakle njegov saigrač nije imao ni promil šanse za grešku.

Kako je krenulo drugo poluvreme, tako je i Džud Belingem pokazao svoje majstorstvo. Opet je Vinisijus bio asistent, ovoga puta se igrao 61. minut i tada se činilo da će Real da uplovi u mirnu ruku.

Ali samo dva minuta kasnije, Djalo se snašao posle dobrog kombinovanja sa Banzom, pa je sa oko 14 metara iskosa zatresao mrežu. Ispostaviće se i poslednji put na ovom meču, mada je Real imao veliku šansu za 3:1, ali je VAR soba rekla da je Vini bio u ofsajdu.

Jedino što brine Kraljeviće je potencijalna povreda Belingema sa kraja utakmice.

Nemanja Gudelj Foto: Tanjug - AP

Lep meč na kraju i u Sevilji, gde je gol za domaći klub postigao i naš Nemanja Gudelj, ali se on ispostavio kao utešni protiv Arsenala - 1:2 (0:1).

Ovo je druga od šest utakmica na kojoj smo videli gol u prvom poluvremenu. Martineli je u četvrtom minutu nadoknade ovog dela iskoristio sjajan pas Žesusa, istrčao napred i matirao golmana. Svi ostajali su stajali u mestu, kao da su čekali da sudija pokaže ofsajd.

Početkom drugog poluvremena, Žesus je duplirao prednost Sevilje posle prelepog gola iskosa sa 10 metara u 53. minut, a tada stupa na scenu Srbin.

U 58. minutu korner je izveo Ivan Rakitić, a Nemanja je bio na pravom mestu u pravo vreme i golom je sa pet metara skrenuo loptu u mrežu. Ali to je bio samo počasni gol za Sevilju, pošto je rezultat do kraja ostao nepromenjen.

Napoli je savladao Union Berlin golom Raspadorija u 65. minutu, dok je Benfika pala protiv Real Sosijedada na domaćem terenu pogotkom Mendeza u 63. minutu.

Na preostalom meču, Lans i PSV su podelili bodove (1:1). Holanđani su poveli preko Bakajoka u 55. minutu lepim golom sa 17 metara, dok je Vahi postavio konačan rezultat osam minuta kasnije i obradovao Francuze.

MEČEVI LIGE ŠAMPIONA VEČERAS

18.45: Galatasaraj - Bajern 1:3 (1:1)

/Ikardi 30' - Koman 8', Kejn 73', Musijala 78'/

Inter - Salcburg 2:1 (1:0)

/Sančez 19', Čalhanoglu 64' - Gluh 57'/

21.00: Benfika - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Mendez 63'/

Braga - Real Madrid 1:2 (0:1)

/Djalo 62' - Rodrigo 16'. Belingem 59'/

Lans - PSV 1:1 (0:0)

/Vahi 65' - Bakajoko 55'/

Mančester junajted - Kopenhagen 1:0 (0:0)

/Megvajer 72'/

Sevilja - Arsenal 1:2 (0:1)

/Gudelj 59' - Martineli 45+1', Žesus 53'/

Union Berlin - Napoli 0:1 (0:0)

/Raspadori 65'/

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte poništen gol Partizana u Subotici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA