Vreme čitanja: oko 1 min.

Zavirite u stadion "Artemio Franki", gde Čuka igra protiv Fiorentine: "Ima dušu, ali..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Činjenica je da je vreme za ozbiljno renoviranje

  • 0
FK Čukarički Foto: Telegraf

Pošalica kolege Vanje Stankovića, inače čuvenog snimatelja fudbalskih utakmica, vezana za stadion Fiorentine, izvukla je osmehe srpskih novinara koji se nalaze u Firenci sa ekipom Čukaričkog.

Međutim, njegova rečenica “Uslovi su tanki na stadionu Artemio Franki” nije samo nasmejala, već je pogodila direktno u centar kada je u pitanju stadion Fiorentine.

Stadion koji je pre 10 godina poslednji put renoviran i koji je zvanično otvoren 1931. godine definitivno je spreman za novo, obimnije, šminkanje. Ako ne i izgradnju novog. Ima dušu, u to nema sumnje, navijači domaćeg tima na njemu prave neverovatnu atmosferu, ali je daleko od stadiona koje generalno viđamo po Evropi.

Unutrašnjost malo podseća na socijalizam, dok se na teren izlazi iz “rupe”koja se nalazi iza gola.

Do 1991. godine se zvao “Komunale”, ali je zatim poneo ime po nekadašnjem predsedniku Viole. Dostupni podaci kažu da je stadion izgrađen od armiranog betona sa tornjem od 70 metara koji dominira na njemu.

Renoviran je za Svetsko prvenstvo 1990. godine, kada je uklonjena atletska staza i povećan kapacitet za sedenje, i na njemu su odigrana četiri meča. Uključujući i duel između Argentine i Jugoslavije.

Sadašnji kapacitet je oko 43.000, dok je najveća posećenost viđena na meču Serije A između Fiorentine i Intera 1984. godine - 58.271.

Inače, Fiorentina i Čuka će u četvrtak od 21 čas odmeriti snage u 3. kolu Lige konferencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA