≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvanično: Sandro Tonali suspendovan na 10 meseci zbog skandala sa klađenjem!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sandro Tonali je preko advokata priznao krivicu

  • 0
Sandro Tonali Foto: Tanjug / AP

Nakon što se već danima govorilo o potencijalnoj kazni za fudbalera Njukasla i reprezentacije Italije, Sandra Tonalija zbog velikog skandala sa klađenjem, ona je danas dobila epilog.

Naime, on je proglašen krivim od strane Fudbalske federacije Italije i suspendovan je iz fudbala na ukupno 10 meseci javlja britanski Miror. Samim tim, on neće igrati sve do kraja ove sezone, a neće biti ni deo sastava Azura na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Tonalijev agent priznao je da fudbaler ima problema sa klađenjem i da će se posvetiti lečenju, koje će trajati ukupno osam meseci u posebnoj klinici. Isto tako će morati nekoliko puta da se pojavi u javnosti u Italiji da razgovara o problemu.

Kako dalje navodi ovaj list, još se ne zna šta će biti sa njegovom godišnjom platom od čak 11 miliona funti (oko 13 miliona evra), ali se veruje da će i ona biti suspendovana, a da će Njukaslu biti dozvoljeno da potpiše zamenu za tu poziciju. Tonali će moći da trenira.

Tonalijevi advokati bili su u Rimu kako bi razgovarali sa sudijama i istražiteljima nakon što je otkriveno da se fudbaler kladio na utakmice svog bivšeg kluba Milana. U suštini je ovde najgore prošao Njukasl koji ga je potpisao za 54 miliona funti (60 miliona evra), a neće moći da računa na njega do kraja sezone.

Isto tako, fudbaler Juventusa, Nikolo Fađoli dobio je sedmomesečnu suspenziju iz fudbala zbog istog skandala. Pored toga pominje se da bi i Nikolo Zaniolo mogao da prođe sa kaznom, doduše samo novčanom.

Predsednik Fudbalskog saveza Italije, Gabrijele Gravina istakao je u izjavi za Skaj Italiju detalje.

- Istražitelj i Tonali su pronašli rešenje koje sam odobrio. On će biti suspendovan deset meseci, a osam meseci će morati da provede na lečenju i da ima barem 16 javnih nastupa. Prema pravilima, suspenzija može da traje i godinama, ali u slučaju određenih okolnosti ona može biti smanjena. Momci su sarađivali i iznad očekivanja, tako da će pratiti pravila koja su usvojena - rekao je Gravina.

(Telegraf.rs)

Video: Lučić iskren posle neuspeha u Ligi šampiona: "Išli smo na pobedu, možemo da ih dobijemo u Beogradu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA