Vreme čitanja: oko 1 min.

Englezi zabranili emitovanje El Klasika između Barse i Reala zbog bizarnog pravila starog preko 60 godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor La Lige je veoma razočaran ovakvom odlukom

  • 0
Džud Belingem Foto: Tanjug / AP

Verovali ili ne, u 21. veku u Engleskoj neće biti prenosa najveće utakmice španskog fudbala između Real Madrida i Barselone zbog potpuno sumanutog i bizarnog pravila starog preko 60 godina.

Dobro ste čuli. El Klasiko neće biti emitovan ni na jednoj televizijskoj stanici, a razlog je pomenuto pravilo, odnosno zakon koji jasno zabranjuje TV stanicama emitovanje fudbalskih utakmica u periodu od 14.45 časova do 17.15 časova po lokalnom vremenu.

Pošto španski duel počinje od 15.15 časova, a završava se oko 17.15 časova po engleskom vremenu, jasno je da će ljubitelji fudbala moći da ga prate samo putem tekstualnih prenosa.

A o čemu se tu zapravo radi?

Pa, Englezi su se toga dosetili 1960-ih godina kako bi zaštitili svoje fudbalske interese. Ovo pravilo biće na snazi sve do 2029. godine, a uspostavljeno je kako bi se omogućilo prisustvo gledalaca na stadionima u tradicionalnom terminu od 15.00 časova, odnosno 16.00 časova po našem vremenu kada smo svi navikli da gledamo masu mečeva Premijer lige.

Ova mera ne prija svima u Engleskoj, a razbesnela je i generalnog direktora La Lige za Veliku Britaniju i Republiku Irsku, Kigana Pirsa.

- Razočarani smo. Britanski navijači ovog vikenda neće moći da gledaju El Klasiko, niti Belingemov debi u derbiju zbog britanskog samonametnutog pravila da nema prenosa fudbala subotom od 14.45 časova. Iako u potpunosti podržavamo mere promocije posećenosti engleskih stadiona, smatramo da bi zamračenje trebalo da bude ograničeno na nacionalnu fudbalsku televiziju, a ne na takmičenja u inostranstvu - poruka je Pirsa za list San.

Kod nas nema problema sa ovim pravilima i gledaćete taj meč na TV Arena Sport.

(Telegraf.rs)

Video: Lučić iskren posle neuspeha u Ligi šampiona: "Išli smo na pobedu, možemo da ih dobijemo u Beogradu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA