≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još nezadovoljstva u Engleskoj: Prvi put nakon 28 godina Premijer liga će se igrati na Badnji dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki navijači se već spremaju na bojkot tog susreta

  • 0
FK Čelsi Foto: Tanjug - AP

Nakon što je odlučeno da El Klasiko neće biti emitovan na televizijskim ekranima ove subote u Engleskoj, stiže još vesti koje su razbesnele navijače u ovoj zemlji. Prvi put od 1995. godine jedna utakmica Premijer lige biće odigrana na Badnji dan!

Službeno je potvrđeno da će se 24. decembra tako od 13.00 časova po engleskom vremenu, odnosno 14.00 časova po našem, biti odigran duel Vulverhemptona i Čelsija.

Prema prvobitnom rasporedu, taj meč bio je planiran za 23. decembar, ali je zbog zahteva nosioca televizijskih prava, termin promenjen, a navijačima se to nimalo nije svidelo i neki se već spremaju za bojkot tog meča.

Udruženje fudbalskih navijača je tu odluku nazvala "neželjenom" i "velikim udarcem u zube navijača", a rekli su da "imaju nemoguć izbor između odlaska na meč i provođenja praznika sa svojom porodicom".

Saopštenje dodaje da je "u nešto više od 10 godina, 2011, 2016. i 2022. godine Badnji dan padao u subotu, dok je 2017. godine bio u nedelju. Tog dana se nije igrao fudbal u najvišim rangovima, po čemu bi se dalo zaključiti da postoji neformalno pravilo koje će Premijer liga sada da pogazi - dodaje se, pa zaključuje.

Pritom, to znači da bi ta dva kluba gotovo igrala dva meča u 48 sati, jer se tradicionalno igra i na Boksing dej, 26. decembra.

(Telegraf.rs)

Video: Lučić iskren posle neuspeha u Ligi šampiona: "Išli smo na pobedu, možemo da ih dobijemo u Beogradu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA