≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nastavlja se potop srpskog fudbala: Frajburg na krilima fenomenalnog Grifoa srušio TSC

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski klub je imao prednost na poluvremenu

  • 6
UEFA LIga Evrope TSC Bačka Topola Frajburg Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri TSC-a poraženi su u meču 3. kola Lige Evrope. Bolji od sastava iz Bačke Topoli bili su fudbaleri Frajburga koji su posle preokreta trijumfovali sa 3:1.

Dobro su počeli domaći. Iako uglavnom fokusirani na odbranu, uspeli su da prvi zatresu mrežu. Igrao se 14. minut kada je Saša Jovanović fenomenalno uposlio Nemanju Petrovića, a bek Topolčana iz neposredne blizine uspeva da zatrese mrežu.

Već u 16. minutu TSC je mogao da udvostruči prednost. Ponovo je u ulozi asistenta bio raspoloženi Jovanović, ali je Vulić kasnio za delić sekunde i šansa je otišla u nepovrat.

Od tog trenutka na terenutka nemački klub je zaigrao bolje i nizao prilike. U 20. minutu u šansi se našao Salaj, šutirao je glavom i promašio prazan gol. Nedugo zatim, pomenuti fudbaler morao je da napusti trener, a zamenio ga je Heler.

Nemački tim je do izjednačenja došao u 38. minutu, ali je njihova radost kratko trajala jer je intervenisao VAR i poništio pogodak Helera.

UEFA LIga Evrope TSC Bačka Topola Frajburg Foto: MN Press/Marko Metlaš

Do odlaska na odmor još jednom je sreća pogledala TSC. Ginter se posle prekida fenomenalno ubacio u prazan prostor, međutim, promene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu Frajburg je zagospodario terenom, pa je posle samo tri minuta nastavka došao do izjednačenja. Posle centaršuta lopta je pogodila Jovanovića u ruku, a sudija je bez mnogo razmišljanja pokazao na belu tačku. Loptu je namestio Grifo i pogodio mrežu.

Već u 56. minutu ponovo je VAR sačuvao TSC. Gregorič je postigao gol glavom, ali je u začetku akcije bio ofsajd. Ipak, četiri minuta kasnije desio se totalni preokret. Slobodan udarac sa desne strane izvodi Grifo i šalje "bombu" koja je bila neuhvatljiva za Ilića.

Pokušao je Lazetić izmenom da pokrene svoj tim. Umesto Vulića ušao je Pantović, ali ni to nije pomoglo.

U 74. minutu Doan šalje centaršut, Cvetković je nespretno reagovao, a fenomenalni Grifo iz neposredne blizine postigao svoj treći gol.

Do kraja susreta Lazetić je dao šansu četvorici igrača: Vlalukin, Šoš, Stanić i Ćirković su u igri zamenili Cvetkovića, Jovanovića, Đakovca i Petrovića. Sa druge strane, trener gostiju je u 80. minutu napravio trostruku izmenu pa je na teren poslao Kibler, Adamu i Sidilija umesto Doana, Grifa i Egeštajna.

UEFA LIga Evrope TSC Bačka Topola Frajburg Foto: MN Press/Marko Metlaš

Što se stanja na tabeli tiče, Frajburg nakon ovog kola zauzima drugu poziciju na tabeli sa šest bodova, dok je TSC na četvrtom mestu sa jednim osvojenim bodom.

U narednom kolu koje je na programu 9. novembra, pomenuti rivali će ponovo odmeriti snage, ali će domaćin biti Frajburg,

(Telegraf.rs)

Video: Ovim golom je Mladost šokirala TSC!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA