≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuska liga kaznila igrača sa 7 utakmica suspenzije zbog podsticanja terorizma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pred velikim optužbama fudbaler Nice

  • 1
Jusef Atal, Nica Foto: Tanjug / AP

Francuska fudbalska liga suspendovala je defanzivca Nice, Jusefa Atala, na sedam utakmica zbog objavljivanja antisemitske poruke na društvenim mrežama.

Prethodno, klub Nice je već suspendovao Atala prošle nedelje, nakon što je igrač izrazio svoje izvinjenje zbog ovog incidenta.

Nakon sprovedene istrage Etičkog komiteta Fudbalskog saveza Francuske, Francuska liga je pokrenula disciplinski postupak i donela odluku o njegovoj suspenziji.

Atal je suočen sa optužbama za branjenje terorizma putem deljenja poruka na internetu, i takođe je pod istragom zbog javnog podsticanja na mržnju ili nasilje zbog određene religije.

Uprkos ovome, 27-godišnji Alžirac se izvinio nakon objavljivanja spornih poruka i obrisao video snimak u kojem se nalazi antitemitska izjava palestinskog sveštenika.

Putem svog Instagram naloga, Atal je izrazio duboko razumevanje za to kako je njegova objava šokirala pojedine ljude i osudio sve oblike nasilja, bez obzira na njihovo poreklo.

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatan promašaj fudbalera Partizana u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA