≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Čuka "očukana" u Firenci: Debakl srpskog tima, Brđani izgubili 6:0 od brutalne Fiorentine

Vreme čitanja: oko 4 min.

Prva dva gola primljena "iz svlačionice"

  • 20
Fiorentina-Čukarički Foto: Tanjug/AP/Massimo Paolone/LaPresse

Da ozbiljan fudbal ne trpi greške, fudbaleri Čukaričkog ponovo su morali da shvate na sopstvenoj koži! Nakon Ferencvaroša i Genka koji su kaznili Brđane u prva dva kola Lige konferencije, Fiorentina je u 3. bila još surovija i ubedljivo je slavila rezultatom 6:0 (3:0)!

Meč je završen praktično po izlasku iz svlačionice, u prvih 10 minuta, kada je Lukas Beltran iskoristio poklone igrača Čuke i postigao je dva gola za četiri minuta, u 6. i 10. minutu. Džonatan Ikone je u 29. samo potvrdio da bodovi definitivno ostaju na Artemio Frankiju, a tačku na očajno veče srpskog tima stavili su Rikardo Sotil u 65, Lukaz Martinez Kvatra u 73. i Maksim Lopez u 82. minutu.

Ostaće večna dilema da li bi se išta promenilo kada je u pitanju ovaj meč da je Bojica Nikčević u 3. minutu bio precizan. Dobio je sjajnu loptu od Sandeja Adetunđija, ušao u kazneni prostor sa desne strane, ali je šutirao visoko preko gola.

Isticao je trener Brđana Igor Matić, kao i mnogi prvotimci, da je škola naučena u prva dva kola. Međutim, ne da nije - već su igrači Čuke napravili korak unazad. Tačnije dva, gledajući tih prvih 10 minuta. Na kraju, svi su zaslužili da idu na "dopunsku nastavu" ili pak popravni. Jeste Čukarički imao igrača manje od 37. minuta, ali i sa 11 na terenu sve je delovalo jako loše.

Fiorentina-Čukarički Foto: Tanjug. rs

Ognjen Vranješ je u 6. minutu dozvilio da ga lopta preskoči, a Beliću nije bilo spasa nakon udarca Beltrana. Protestovali su gosti, tražili faul, Vranješ je zbog prigovora dobio čak i žuti karton, ali se odluka sudije nije menjala.

Dva minuta kasnije i Docić je dobio žuti karton zbog oštrog faula blizu gola Viole, a domaćin je upravo iz te situacije došao do drugog gola. Duga lopta Martineza Kvarte, Belić je izleteo sa svoje linije, taman toliko da Beltran sačeka loptu i lobuje ga za 2:0.

Beltran je i u 23. minutu pogodio prečku, u 26. ga je zaustavio Belić, prethodno je Čuka imala dobar napad preko Nikčevića i Adetunđija koji je mlako šutirao, da bi Ikone u 29. iskoristio novu grešku, ovoga puta Sisoka, u uz pomoć prečke postigao je efektan gol za 3:0.

Sve se raspalo u igri Čuke u tom trenutku, svima je bilo jasno da je gotovo, a da nevolaj ne ide sama pobrinuo se Luka Subotić koji je u 37. mintu dobio crveni karton.

Opet greška i opet plaćen danak neiskustvu. Jedan oštar start na sredini terena sudija je najpre kaznio žutim kartonom, pre nego što je dobio poziv iz VAR sobe i nakon pregledanja snimka poslao defanzivca Čuke u svlačionicu.

Fiorentina je krenula i po četvrti pogodak, nisu imali ideju da "povuku ručnu" i Čuka je imala dosta sreće u 43. minutu kada je Mandragora očajno reagovao na petercu. Ostao je sam, neometan, a spetljao se i poslao loptu iznad prečke.

Morao je Matić da menja na poluvremenu. Da je mogao, verovato bi promenio kompletnu postavu. Ovako, umesto Adetunđija, Docića i Ivanovića, na teren su ušli Cvetković, Serafimović i Adžić.

Fiorentina-Čukarički Foto: Tanjug. rs

Upravo je Cvetković u 49. minutu imao priliku da smanji rezultat, odlično je pobegao čuvarima posle odličnog pasa Stankovića - s tim da je "izgubio korak" prilikom šuta i lopta je prošla pored stative. Dva minuta kasnije prohujala je kroz peterac posle ubacivanja Tošića, a stiče se utisak da je Nikčević morao do kraja da ide na nju. Da jeste, rezultat na semaforu bi se verovatno promenio.

A da se to ne desi u 53. minutu s druge strane pobrinuo se Belić koji je udarac Kvarte sa distance ukrotio. U nastavku akcije viđen je i ofsajd domaćeg tima.

Rezervista Sotil je podigao publiku na noge u 66. minutu, jer je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca savladao Belića. Bacio se golman Čuke, ali je lopta bila daleko od njega, bliža stativi, i završila je u mreži. Spasili su se Brđani tog novog udara domaćina koji je trajao nekoliko minuta, mogla je Viola do još jednog gola, a koliko je Fiorentina delovala moćno govori podatak da su svi igrači bili na 20 metara od svog gola.

Bilo je samo pitanje kada će Viola dati novi gol, što se i desilo u 73. minutu. Sotil je centrirao, Martinez Kvatra je uz pomoć Belića ubacio loptu u mrežu. Nije Belić mopgao ništa ni u 82. minutu, posle šuta Lopeza sa distance. Sjajan gol kao kompletan poklon navijačima koji su proslavili 50 godina postojanja.

Čukarički posle tri kola nema nijedan bod i u narednoj rudni dočekaće upravo Fiorentinu u Leskovcu. S druge strane, Viola ima pet.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte trening fudbalera Čukaričkog pred istorijski meč u Ligi konferencija u Budimpešti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    26. oktobar 2023 | 21:40

    Vreme je za 10 komada... i da više nikad ne zaigraju u Evropi da sramote srpsko ime. Bolje da sve ostale utakmice i ne igraju, i svi da rade neke druge poslove. Nije ovo za njih.

  • Pp

    26. oktobar 2023 | 21:33

    Treba zakonom zabraniti Čukaričkom, TSC-u, Vojvodini i bilo kom našem klubusem Zvezde i Partizana da igraju u Evropi. I treba da daju pola para Zvezdi jer da nije Zvezde i njenog doprinosa nacionalnom koeficijentu oni nikad ne bi zaigrali u Evropi, ali bukvalno nikada. U kvalifikacijama su i ekipe iz Moldavije bauk za njih. Ne bi mogli da pobede ni tim iz Vatikana.

  • Portir

    26. oktobar 2023 | 22:27

    Bolji je Cukaricki samo nisu imali srece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA