≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda posle neočekivane drame pobedila novajliju u SL, ali jedan podatak mora da brine Bahara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli slavili sa 2:1 protiv IMT-a, ponovo su primili gol na strani

  • 30
FK Crvena zvezda, FK IMT Foto: MN Press/Marko Metlaš

Uspela je Crvena zvezda da pobedi novajliju u Superligi Srbije, ekipu IMT-a, ali ponovo srpski šampion nije mogao da odigra meč bez drame - 2:1 (2:0)!

Naizgled rutinska partija, pogotovo posle dva gola za četiri minuta u drugom poluvremenu, pretvorila se u potencojalni problem za crveno-bele u finišu meča, kada je domaćin smanjio rezultat preko Vladimira Radočaja. Da li je hteo da šutira ili centrira, to samo on zna, ali je lopta na kraju u 72. minutu završila iza leđa Zorana Popovića.

Prethodno je Zvezda "blickrigom" pogodila IMT, pošto su Žan Filip Kraso u 22. i Piter Olajinka u 26. minutu tresli mrežu debitanta u Superligi Bojana Vukmirovića.

Kraso je odličnmo namestio sebi loptu na levicu i poslao je neodbranjiv udarac, dok je Nigerijac sjajno iskoristio Lučićevu loptu u prazan prostor i levicom pogodio mrežu IMT-a.

Zvezda je pre tih golova imala dve sjajne prilike preko Mijatovića, koji je dobio priliku u startnoj postavi pre Endijaea, i Stamenića. Prvi je već u 2. minutu pripretio, dok je drugi pogodio stativu udarcem sa distance.

Ono što trenera crveno-belih Baraka Bahara može i mora da brine jeste to što ove sezone ni na jednom meču u SL na strani nisu uspeli da sačuvaju mrežu. A do sada, primili su ih ukupno 10. Ne računajući ona tri protiv Radničkog, kada je meč kasnije službeno registrovan 3:0 za crveno-bele,

Ni promena formacije, odnosno sa četvoricom pozadi, nije pomogla Zvezdi da njihov golman ostane nesavladan. S tim da je ovoga puta gol primio rezervista Popović koji je na poluvremenu zamenio Glazera. Požalio se Izraelac na povredu, u pitanju je skočni zglob, i preventivno je morao napolje. Sve se dešavalo u 42. minutu, a nedugo kasnije i Naser Điga je nokautiran posle šuta Miloša Lukovića.

Mladi golman IMT-.a je sjano zaustavio Kangin šut u 55. minutu, u nastavku akcije Kraso je dao gol koji je poništen zbog ofsjada, a uspavanku na terenu prekinuo je upravo pomenuti Radočaj. Zanimljivo, ušao je u igru samo 10 minuta ranije.

I Bahar je napravio nekoliko izmena. Šerif Endijae i Aleksandar Katai su se našli na terenu. Ovaj drugi je u 83. pokušao da reši pitanje pobednika, ali nije bio precizan. Kao ni minut kasnije kada je sa zemlje odbranio šut Zvezdinog magika sa nekoliko metara. Kao i u 90. iz slobodnog udarca.

Zvezda je ovom trijumfom došla na +4 u odnosu na Partizan, a u narednih 10 dana srpskog šampiona očekuju tri meča - odložen protiv TSC-a, duel sa Radnikom i onaj sa Lajpcigom u LŠ.

FK IMT - FK CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:2)

(Radočaj 72 - Kraso 22, Olajinka 26)

IMT: Vukmirović, Ćirković, Vuković (Savić 46), Delević, Džinović, Krstić (L. Luković 46), Kodžić (Stamenić 69), Vukić, Zuev (Ajdinović 69), Luković, Golubović (Radočaj 62).

Crvena zvezda: Glazer (Popović 46), Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić (L. Nikolić 46), Stamenić, Kanga, Kraso (Katai 62), Olajinka (Endijae 74), Lučić, Mijatović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Barak dunster

    28. oktobar 2023 | 19:39

    Ova tekma je za zezanje sa Zvezdinim klincima ali za ozbiljne tekme u timu mora da bude mesta za Krasoa,Olanjiku,Degeneka i matorog Kangu jel boljeg od njega nema da poveže nepovezano. Valjda će to Barak da shvati pre nego što dobije otkaz. Titula sa ovim trenerom je izgleda nemoguća misija.

  • albanska pobjegulja

    28. oktobar 2023 | 17:58

    od sramote sakrite svoja lica..opet je pred vama dogovorena sklanjalica.

  • Đole

    28. oktobar 2023 | 18:08

    Nedeljković, Lučić, Mijatović ... Bravo, bravo, bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA