≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Umni rad ispred fizičkog: Nathovih 50 asistencija u Partizanu, dve ključne sa Voždovcem

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izraelac i u četvrtoj deceniji demonstrira obrise fudbalskog genija “hraneći” loptama saigrače

  • 1
Bibars Natho, Partizan Foto: MN Press / Marko Metlaš

Možda više nije brz, okretan kao u ranim tridesetim, mada će se mnogi složiti da se njegov stil igre uvek zasnivao na umnom, a manje fizičkom radu, ali i u poznim igračkim godinama Bibars Natho je i dalje najeksplozivniji fudbaler ne samo Partizana, već i cele Superlige, u jednom segmentu fudbala – brzini donošenja (tačne) odluke na terenu.

Njegove lopte i dalje imaju oči, još uvek vidi nepokrivene prostore u odbranama rivala koje drugi ne primećuju, još uvek taj pas ide milimetarski precizno, uvek odmereno, taman toliko da dođe do saigrača, a da ga protivnici ne uhvate. Mnogo puta je do sada upravo vezista bio ključ za jake defanzivne postavke, poslednji u nizu sa Voždovcem kada je klreirao čak dva gola i stigao do lepog jubileja.

Izraelac je u pobedi crno-belih nad Voždovcem ponovo odigrao dva ključna dodavanja: prvo “produživši” loptu Aranđela Stojkovića ka Ksanderu Severini, koji je načeo “zmajeve”, potom je i direktno asistirao Gjasu Zahidu za drugo gol kada su svi pomislili da će centrirati ili sam pokušati da šutira. Sve su svemu Natho je upisao 50. asistenciju u deresu kluba iz Humske što ga izdvaja u grupu posebnih fudbalskih umova...

- Gde god se okrenete - statistika i brojevi, ali ne mogu da krijem, lep je osećaj. Ipak, ono što je najvažnije je da zadržimo ovakvu energiju, duh i momentum, da na ovaj način nastavima i privedemo jesenju polusezonu kraju – kaže Bibars Natho.

Rezultat na poluvremenu sa Voždovcem nije obećavao (0:0), iako je Partizan propustio neke prilike, ali su u nastavku crno-beli upravo zahvaljujući Izraelcu “otvorili” protivnika i postigli čak tri gola.

- To su normalne okolnosti. Ekipe se na početku zatvore i imaju snage i da trče, dok se kasnija ta snaga gubi i prinuđen si da igraš otvorenije, gubiš i koncentraciju. Tu onda vidimo našu šansu i postižemo golove.

Ova pobeda je veoma važna, no, nastavljamo dalje, izazovi su tek pred nama – jasan je Bibars Natho.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan sa penala poveo protiv Mladosti: Natho dao gol pa umalo zaplakao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA