Vreme čitanja: oko 2 min.

Lazetić pred Zvezdu: "Nismo presrećni zbog momenta, rado bi pomerili meč..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo će ujedno biti i pravi derbi domaćeg šampionata

  • 0
Žarko Lazetić Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju ekipu TSC-a, u okviru zaostale utakmice osmog kola Superlige Srbije.

Ovo će ujedno biti i pravi derbi domaćeg šampionata, a očekivanja pred meč izneo je trener gostiju, Žarko Lazetić.

-Neće biti lako, ali privilegija je igrati na najvećem stadionu na kome Zvezda nije izgubila već 5-6 godina i na koji se ide jednom godišnje. Ovaj meč posmatram kao priliku i izazov. Pripremajući se za njega videli smo da Zvezda izlazi iz krize i napreduje, iako ne pobeđuje onako ubedljivo kako smo od njih navikli – počeo je Lazetić.

Nije ovo idealni trenutak za TSC...

-Nismo presrećni zbog momenta u kome se utakmica igra i rado bi je pomerili, ali prilagođavamo se. Praktično smo imali jedan dan za pripremu meča koji se u idealnim uslovima sprema deset dana. Tako je kako je i pokušaćemo da sa što manje detalja opteretimo igrače i da im damo samo osnovne informacije i da budemo što više svoji.

Vest Hem - TSC Foto: Tanjug/AP

Zvezda je favorit, ali pita se i tim iz Bačke Topole.

-Oni igraju na svom terenu i favorit su, ali mi se spremamo kao za svaki drugi meč, pogotovu jer smo sada odigrali više utakmica na kojima su intenzitet igre i nivo fudbala nešto iznad našeg. Ranije smo tu priliku imali samo nekoliko puta godišnje, dok sada igramo već dosta utakmica na tom nivou i mislim da rastemo iz meča u meč.

Stekao je dodatno iskustvo TSC igranjem u Evropi...

-Samim tim biće nam lakše da se prilagodimo na izvanredan kvalitet protivnika, jer su i Vest Hem, Frajburg, Braga i Olimpijakos u tom ili sličnom rangu timova koji svake godine igraju Ligu Šampiona ili Ligu Evrope. Sakupili smo iskustvo u igri protiv sjajnih klubova koje bi sutra moglo da dođe do izražaja.

Kada je reč o igračkom kadru...

-Stojić neće moći da igra zbog kartona, Rakonjac je rovit Đorđević se oporavlja od povrede, a imamo i nekoliko igrača sa virusima pod temperaturom i procenićemo u kakvom su stanju. Ali bez obzira na nezgodan momenat utakmice, samo dva dana posle prethodne i četiri pred Čukarički, izvešćemo najbolji mogući tim. Ja nikada ne selektiram utakmice niti planiram koga bih da pobedim a od koga da izgubim, zato izlazim sa najsvežijim timom za koji mislim da može da se bori za dobar rezultat na Marakani – zaključio je Lazetić.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Ilić hteo da centrira, a lopta završila u mreži: TSC demolirao Novi Pazar za polufinale Kupa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA