≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Golman Zvezde neće igrati protiv tzv. Kosova: Evo šta je pravi razlog!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omri Glazer neće biti na raspolaganju svom nacionalnom timu za odloženi meč

  • 9
Omri Glazer Foto: FK Crvena zvezda

Golman Crvene zvezde Omri Glazer neće biti na raspolaganju svojoj reprezentaciji za predstojeći kvalifikacioni meč protiv tzv. Kosova, koji je odložen zbog rata u Izraelu koji je počeo neposredno pre nego što je taj meč trebalo da se odigra.

UEFA je za ovaj meč odredila novi datum, a to je 12. novembar, koji nije u okviru termina kada igraju reprezentacije, već se tada igraju i utakmice u prvenstvima širom sveta.

Zbog toga je UEFA obavestila klubove da nisu u obavezi da puste igrače u reprezentaciju, ukoliko su im potrebni za utakmice u prvenstvu.

Zvezda tog vikenda igra prvenstvenu utakmicu na gostovanju Železničaru iz Pančeva, pa kako nam je potvrđeno, Glazer sigurno neće biti stavljen reprezentaciji Izraela na raspolaganje za ovaj duel.

Izraelski mediji pišu da Zvezda ne želi da ga pusti zbog Kosova, ali dokument UEFA je jasan i Zvezda nema nikakvu obavezu da pusti svog golmana i šteti sebi, jer ima prvenstveni duel gde faktički više nema prava na kiks posle dva neočekivana poraza od Voždovca i Čukaričkog.

Takođe, sigurno je i da navijači Zvezde ne bi blagonaklono gledali prema Glazeru ukoliko bi zaigrao protiv tzv. Kosova, koji Srbija ne priznaje, a naročito nakon što su tenzije podignute na najviši nivo posle dešavanja u Banjskoj, kada su pripadnici tzv. policije Kosova ubili i jednog od istaknutijih navijača Zvezde iz Zvečana, Stefana Nedeljkovića

Inače, trenutno je Izrael na trećem mestu na tabeli u kvalifikacijama za EURO, ima četiri boda manje od drugoplasirane Švajcarske i pet od prvoplasirane Rumunije, ali i utakmicu manje, pa im je pobeda imperativ kako bi ostali u trci za plasman u Nemačku.

(Telegraf.rs)

Video: Evo kakva je situacija sa povredom Glazera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лав

    1. novembar 2023 | 11:31

    Па и да нема обавеза у клубу како он замишља да игра против Косова и да се после врати у БГ...смешно

  • asdf

    1. novembar 2023 | 12:23

    Da li Natko igra protiv Kosova?

  • joca

    1. novembar 2023 | 11:41

    Pa zar on nije povredjen🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA