≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nikolić odveo Partizan u 1/8 finala Kupa, žaliće Jedinstvo za onim šutem u 71. minutu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Napadač crno-belih mrežu tresao na startu drugog dela, što je na kraju i bilo dovoljno protiv člana PLS

  • 26
FK Jedinstvo - FK Partizan, Nemanja Nikolić Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Plasirao se Partizan u osmini finala Kupa Srbije, ali daleko od toga da je crno-belima bilo svejedno na Ubu gde su minomalcem savladali domaće Jedinstvo – 1:0. Jedini gol za crno-bele je, posle očajnog prvog dela, postigao Nemanja Nikolić u nastavku, ali su svoje prilike imali i domaći, koji su se muški isprsili pred favoritom.

Napunili su navijači u Rađevini i okolini stadion na Ubu, računajući da u varoš stiže prvoplasirani tim Supelige, najefikasnija ekipa u Srbiji, verujući da će shodno tome videti dobar fudbal protiv domaćeg Jedinstva, ali su umesto toga dobili nezainteresovanu, na momente i prepotentnu ekipu, koja ničim nije opravdala ulogu favorita.

Činjenica je da je teren na Ubu bio u očajnom stanju, činjenica je i da je Igor Duljaj izveo kombinovan sastav crno-belih, ali je isto tako fakat da fudbaleri koji bi trebalo da “grebu” za svaki minut ne bi li se nametnuli, u prvih 45 minuta ničim nisu ubedili trenera da bi u narednim utakmicama oni trebalo da budu izbor.

Tromo, sporo, bezidejno, statično sa i bez lopte, uz “more” grešaka u pasu, pogrešnih odluka, sve vreme u istoj - “drugoj brzini”, tako je izgledao Partizan protiv Jedinstva. Zato i ne čudi što gledaoci nisu mogli da vide više od tri “krštene” akcije za poluvreme i tačno toliko nekakvih prilika, koje su više plod grešaka domaćina, nego li što su smislene.

Domaćin, svestan da nema šta da izgubi, samo je koristio prostor koji mu se ukazao, manjak agresivnosti favorita i slabo “odrađivanje” posla koje se s vremena na vreme pretvaralo i u paniku, jer nijedna linija nije funkcionisala kako je to verovatmo Duljaj želeo.

I u takvim okolnostima, rekosmo već, gosti su uspeli da priprete u tri navrata, prvo preko Kcandera Severine, čiji udarac iz prve trećine meča je golman Jovanović odbranio, potom je zicer promašio Samed Baždar, čiji udarac glavom iz neposredne blizine je bio veoma slab, da bi poslednji zapretio Šehovi, u možda najboljoj akciji gostiju iz prvog dela, no, levi bek je iz neposredne blizine ispalio loptu preko tribina.

FK Jedinstvo Ub - FK Partizan Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Sa druge strane, Jedinstvo nije imalo udarac u okvir gola, ali je konstantno pokušavalo, tražilo način da probije odbranu crno-belih preko internacionalaca Kakikarija i Zubairua, kao i Dmitrića, odnosno Milovanovića, čiji je slobodan udarac završio iznad prečke. Sve u svemu, fudbalski “mršavo” poluvreme, bar u slučaju Partizana, dok je Jedinstvo “izguralo” do pozitivne nule iščekujući nastavak i eventualno čudo.

Da bi predupredio taj scenario. Duljaj je u nastavku na teren poslao Gajasa Zahida i Mateusa Saldanju (umesto Baždara i Severine) i bilo je uočljivo da su prvotimci doneli smisleniju igru i sigurnost gostima.

Nešto jači tempo Partizana je krunisan golom u 54. minutu, u napadu koji je poveo Saldanja, nastavio Zahid dobrim pasom iz prve ka Nemanji Nikoliću, koji je slabijom, levom nogom, pogodio bliži ugao – 0:1.

Promenio se i odnos igrača Partizana u nastavku utakmice, počeli su više da pritiskaju, značajno bolje kombinuju, ali se ni domaćin nije predavao, štaviše, po istom receptu iz prvog dela je tražio način da uzvrati iz kontre.

FK Jedinstvo Ub - FK Partizan Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Ipak, kvalitet Duljajevog tima, iako je bio daleko od maksimuma, donosio je prevagu, pre svega preko udarnog trija Zahid-Nikolić-Saldanja, koji je stvorio još nekoliko izglednih prilika, ali su Ubljani spretno i srećno uspevali da se odbrane.

Promašivali su Šćekić, Zahid, Belić (prečka), Saldanja, ali nisu se ni igrači Jedinstva predavali, umalo su šokirali posle akcije Karikarija i Zubairua u 71. minutu, čiji volej je završio pored gola. U 90. minutu golman Stevanović je odbranio i zicer Karikariju, no, pre toga je dosuđen ofsaj, pa pogodan ne bi svakako bio priznat.

FK JEDINSTVO - FK PARTIZAN 0:1 (0:1)

(Nikolić 54)

FK Jedinstvo: Jovanović, Bogdanović, Milićević (Adamović 66), Milanović, Doderović, Vladisavljević, Andrić, Radovanović, Dimitrić (Miladinović 66), Karikari, Zubairu.

FK Partizan: Stevanović, Filipović, Medina, Saničanin, Šehović, Šćekić, Belić, Severina (Saldanja 46), Baždar (Zahid 46), Menig (Trifunović 68), Nikolić (Natho 88).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    1. novembar 2023 | 14:56

    Sami bih da upitam Duljaja i igrace Partizana da li ih je barem malo sramota?

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    1. novembar 2023 | 13:05

    Ћути кад је Уб, а не Сремска Митровица...срећу имају само тако

  • Иван

    1. novembar 2023 | 14:59

    Незаслужена победа Партизана, Јединство је заслужило да прође даље

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA