≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

TSC u nadoknadi vremena šokirao Zvezdu: Đakovac bod iz evropskog derbija odneo u Bačku Topolu!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Kraj meča koban po aktuelnog šampiona

  • 94
Crvena zvezda - TSC Foto: MN Press / Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde su i treći put u sezoni kiksnuli u Superligi pošto su na stadionu "Rajko Mitić" odigrali samo 1:1 protiv TSC-a. Crveno-beli tako nisu iskoristili priliku da se približe Partizanu na četiri boda minusa, pa je razlika između dva tima sada šest poena.

Nije domaćin prikazao dopadljiv fudbal tokom 90 minuta i pored vidne terenske inicijative i poseda lopte. Udarci sa distance bili su glavno "oružje" domaćina, međutim to nije bilo ni blizu dovoljno da se savlada Nikola Simić. Makar do 85. minuta kada je Aleksandar Katai oduševio domaće navijače, ali je u nadoknadi usledio šok.

Prvu priliku na utakmici imao je Hvang i udarcem sa dvadesetak metara u trećem minutu nije uspeo da golmana Nikolu Simića, koji je kratko odbio loptu nakon odskoka. Na sličan način mrežu tima iz Bačke Topole nije značajnije ugorzio ni Mirko Ivanić.

Do isteka pola sata igre gost se donekle i oslobodio pritiska, pa je u 18. minutu probao Saša Jovanović, ali je izblokiran. Nedugo nakon toga Kosta Nedeljković je doživeo povredu posle starta Josipa Ćalušića, koji je tom prilikom dobio i žuti karton, pa je u 25. minutu na teren ušao Lazar Nikolić.

Možda i najveću šansu na čitavom meču gosti su propustili da realizuju u 27. i to ponovo preko vrlo dobrog Jovanovića. Udarcem u okviru gola nije uspeo da savlada Omrija Glazera, kome se lopta od noge odbila maltene na samu liniju gola, ali iz svega je TSC izvukao samo korner.

Do isteka prvih 45 minuta ozbiljan napad Zvezde nije realizovao Vladimir Lučić, da bi u 36. minutu viđena i interesantna situacija u kaznenom prostoru gostujuće ekipe kada je Ćalušić startovao, Olajinka pao, ali penala nije bilo.

Izmena na pauzi nije bilo, pa je domaćin izgledao poprilično istrošeno. Mirko Ivanić je do izmena trenera Baraka Bahara propustio faktički jedinu priliku, kada je iz vrlo dobre pozicije prebacio prečku.

Ulasci Šerifa Endiajea, Žana-Filipa Krasoa i Jovana Mijatovića uneli su malo živosti od 66. minuta, pa su se šanse ispred Simića sve češće nizale. Hvang je pu 76. pokušao sa distance, a Aleksandar Katai koji je takođe u šao u međuvremenu, umalo prevario čuvara mreže u 79. minutu.

Kada to već nije učinio tada jeste u 85. posle pravog karambola. Jovan Mijatović je pogodio stativu, Katai pratio akciju i pogodio za veliku radost navijača.

Delovalo je da će crveno- beli zabeležiti trijumf, ali u prvom minutu nadoknade Uroš Milovanović je milimetarski precizno glavom razdvojio odbranu domaćina, a drugi rezervista Ifet Đakovac poravnao i bod odneo u Bačku Topolu.

Crvena zvezda - TSC 1:1 (Katai 85 - Đakovac 90+1)

Sastavi:

Crvena zvezda: Glazer, Dragović, Điga, Rodić, Nedeljković, Lučić, Stamenić, Hvang, Ivanić, Bukari, Olajinka

TSC: Simić, Vlalukin, Đorđević, Ćalušić, Antonić, Petrović, Radin, Kuveljić, Stanić, Ćirković, Jovanović

Uživo:

90+4 minut: Kraj utakmice! Nema pobednika na stadionu "Rajko Mitić".

90+1 minut: Ifet Đakovac donosi poravnanje!

90. minut: Četiri minuta sudijske nadoknade.

89. minut: Dragović dobija žuti karton. Prethodno je sudija Mitić pustio prednost.

87. minut: Pantović i Šoš menjaju Radina i Vlalukina.

85. minut: Zvezda vodi golom Aleksandra Kataija! Karambol u kaznenom prostoru iskoristio 

79. minut: Katai je pokušao da prevari golmana šutem u bliži ugao, međutim ni on nije u tome uspeo.

77. minut: Lazetić ubacuje Milovanovića i Đakovca, izalze Jovanović i Ćirković.

76. minut: Baš kao u trećem minutu, i sada je Hvang pokušao sa distance, ali je Simić danas i više nego dobar. Lučić je posle kornera takođe gađao, ali slabo u okvir gola.

74. minut: Nova izmena, Katai menja Ivanića.

66. minut: Menja Bahar. Izlaze Olajinka, Bukari i Stamenić. U igri su Endiaje, Kraso i Mijatović. Izmena i na drugoj strani Vulić menja Stanića.

65. minut: Opet Bukari, opet distanca. Brani Simić.

62. minut: Posed lopte evidentno na strani domaćina, ali nema pravih prilika. Bukari je posle odbitka nakon prekida gađao loše.

60. minut: Prava je napast po odbranu crveno-belih Saša Jovanović. Pratio je igru i iz teške pozicije pogodio samo spoljni deo mreže.

52. minut: Blizu je bio Ivanić da donese vođstvo Zvezdi posle odbitka u kaznenom prostoru, ali je prebacio loptu iznad prečke.

49. minut: Treći upisani fudbaler je Mateja Đorđević, štoper TSC-a. Zasluženo.

46. minut: Nema izmena, počinje druga polovina duela.

Poluvreme

45. minut: Nije bilo velikih prilika do isteka prvog dela meča i pored inicijative Zvezde.

36. minut: Ćalušić je startovao u kaznenom prostoru, penala nije bilo iako su ga tražili igrači domaćeg tima.

32. minut: Lučić je bio u vrlo izglednoj prilici u šesnaestercu posle pasa Bukarija, ali iz pada je gađao visoko iznad gola.

30. minut: Žuti karton za Ivanića koji je povlačenjem protivnika sprečio kontru.

Crvena zvezda Foto: MN Press / Marko Metlaš

27. minut: Ogromna šansa za TSC. Jovanović je gađao posle centaršuta na dalju stativu, ali Glazer nogama uspeva da spreči šok!

25. minut: Neće moći da nastavi meč. U igru ulazi Lazar Nikolić.

23. minut: Ćalušić dobija žuti karton posle oštorg starta nad Nedeljkovićem.

20. minut: Usledio je brz napad crveno-belih, Nedeljković je bio u potencijalnoj šansi.

Crvena zvezda Foto: MN Press / Marko Metlaš

18. minut: Opasan napad TSC-a okončan je izblokiranim udarcem Jovanovića. Gosti su konačno došli do "daha" i prete.

9. minut: Novi šut iz udaljenosti, ovog puta je pokušao Ivanić. Još jednom oprezan golman gostujuće ekipe.

3. minut: Prva šansa za Zvezdu, Hvang je šutirao sa distance. Simić upisuje intervenciju.

1. minut: Utakmica je započeta. Crveno-belima je pobeda imperativ.

18:30 - Pola sata pre početka meča malo ljudi se nalazi na stadionu. Fudbaleri TSC-a zagrevaju se na glavnom terenu, Zvezdini na pomoćnom.

Najava utakmiceU danu kada je na programu Kup Srbije dve ekipe koje su svoje obaveze u tom takmičenju već ispunile igraće u superligaškom karavanu. Crveno-beli su bili ubedljivi protiv Trajala, dok je ekipa iz Bačke Topole šokantno poražena od Smedereva, pa je njihov loš niz i dalje aktuelan.

Ekipa Baraka Bahara protiv IMT-a se oproavila od poraza u Ligi šampiona pretrpljenog u Lajpcigu, pa je niz pobeda u šampionatu produžen na četiri. Dok večiti rival niže slavlja, crveno-beli nemaju previše prostora za kiks, a potencijalni trijumf u odloženom meču bi ih približio na četiri boda minusa.

Sa druge strane i TSC je u seriji od četiri duela u Superligi, ali bez slavlja. Tri nerešna ishoda i poraz spustili su tim na treće mesto, a računajući okršaje u Evropi i Kupu niz iznosi ukupno osam utakmica bez slasti trijumfa.

Ekipa iz Bačke Topole u ukupno trinaest mečeva samo dva puta nije poražena od Zvezde, a na stadionu "Rajko Mitić" to se dogodilo samo jednom, u septembru prošle godine kada je bilo 1:1.

(Telegraf.rs)

Video: Glazer se povredio, ali posle nekoliko minuta se ipak podigao i nastavio dalje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA