≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvati dobijaju novog Brazilca u reprezentaciji: Odbio "Selesao", želi samo da igra za "Vatrene"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maleni Brazilac bi mogao da bude novo čudo svetskog fudbala

  • 1
Belinjo Printskrin: Youtube / Italo Produções

Istorija je već pokazala da u Dinamu iz Zagreba postoji neverovatna fudbalska akademija, koja je iznedrila ogroman broj veoma dobrih fudbalera. Kako se može čuti iz susedne Hrvatske, oni bi mogli da dobiju i novi brilijantin reprezentacije u vidu Rafela Gomesa Cirina, poznatijeg kao Belinjo!

Naime, Belinjo, mladi 14-godišnji dečak iz Brazila je odlučio da odbije poziv reprezentacije Brazila, pošto želi da igra samo za reprezentaciju Hrvatske, jer u ovoj zemlji i živi već nekoliko godina.

Ovu informaciju je potvrdio i menadžer fudbalera, Endi Bara, koji je govorio za hrvatski "Index".

- Zvali su nas iz Fudbalskog saveza Brazila, ali dečak želi da igra za Hrvatsku. Ljudi iz Hrvatskog fudbalskog saveza su se jako potrudili da prihvati njihov poziv i već radimo na tome da dobije pasoš, što bi trebalo da bude gotovo do kraja godine. Prihvatio je poziv Saveza. Belinju je u Hrvatskoj jako lepo, njegova porodica je ovde takođe srećna i on izvrsno govori hrvatski i smatra Zagreb svojim domom - rekao je Bara.

Čak su i iz Hrvatsog saveza potvrdili interesovanje, gde su rekli da je već obavljen razgovor i sa ocen, te da svi oni žele da Belinjo nastupa za Hrvatsku.

Inače, Belinjo je stigao u Dinamo još 2021. godine, tokom korone, ali tada nije mogao da bude registrovan jer FIFA to nije dopustila. Vratili su se potom u Brazil, a nakon porodične tragedije je došao u novi Vinodolski. Izgubio je majku, pa je otac odlučio da Belinja i njegovog brata dovede u Hrvatsku gde je imao priliku da nađe posao. Belinjo je počeo u NK Vinodolu, da bi potom prešao u Dinamo iz Zagreba.

(Telegraf.rs)

Video: Fešta u Zagrebu zbog fudbalera: Hrvati bakljama dočekali osvajače bronze na Svetskom prvenstvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA