Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasio se legendarni napadač koga su reanimirali na terenu: "Neko vreme odlazim iz fudbala"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bas Dost želi da se posveti oporavku

  • 0
Bas Dost Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Uznemirujuća scena viđena je proteklog vikenda u Holandiji, gde je na utakmici AZ Alkmara i NEC-a u finšu meča na travu pao napadač Bas Dost, kojeg su lekari hitno reanimirali na travi terena u Alkmaru.

Na sreću, lekari su odlično obavili posao i spasili su život poznatog fudbalera, koji je potom završio u bolnici na detaljnim ispitivanjima.

Ispostavilo se da je imao infarkt, a sada se oglasio i sam fudbaler, koji je otkrio da je imao miokarditis i da će se neko vreme povući iz fudbala i posvetiti oporavku.

- Sada sam čuo od svog kardiologa šta je izazvalo ono što mi se desilo tokom utakmice AZ – NEC u Alkmaru. Poslednjih dana sam imao mnogo testova i oni su pokazali da imam upalu srčanog mišića (miokarditis). Mogu biti razni razlozi zbog kojih se srčani mišić upali i posledice mogu biti prilično ozbiljne, ali ja sam imao sreće da sam uspešno reanimiran na terenu. Ne mogu dovoljno da istaknem koliko sam zahvalan doktorima NEC-a i AZ-a za njihov adekvatan učinak na terenu.

- Testovi će se nastaviti narednih dana, a onda ću otići kući i treba da se odmorim da bih se potpuno oporavio od ovoga. Tek nakon tog trenutka ću steći bolji uvid u svoju budućnost i od tada ću moći više da govorim o njoj. Za sada ću se odmoriti od fudbala i nadolazeće vreme provesti sa porodicom. Nadam se da svi to poštuju. Javiću se na stadionu Gofert u narednim mesecima. Onda ću i ja jednog dana ispričati svoju priču, posebno da bih pomogao sportskom svetu i naučio iz onoga što mi se desilo i kako bih još mogao da je ispričam.

- Razgovarao sam sa našim štabom i mojim kolegama igračima na ručku juče popodne. Bio sam srećan što sam ih ponovo video i razgovarao sa njima. Objasnio sam im šta mi se desilo, šta je izazvalo i kako za mene izgleda naredni period. Želim da istaknem da moja upala nema nikakve veze sa vakcinacijom. Rekao sam im da sam siguran u svoj oporavak i da ću se vratiti na pravi put. Nadam se da sada mogu ponovo da se fokusiraju na fudbal. Moraju se fokusirati na današnje i nedeljne utakmice protiv Rode i Volendama. Gledaću te utakmice na televiziji i bodriti kolege.

- Svi znaju da ću propustiti utakmicu. Pre svega moje kolege, ali i navijači, treninzi i atmosfera na fudbalskim stadionima. Zaista uživam u tome. Međutim, sada je vreme da pogledam sebe i odmorim se. Za sada ne računam ni na šta, samo na oporavak u krugu porodice i prijatelja.

- Želeo bih još jednom da se zahvalim svima iz sveta fudbala, u zemlji i inostranstvu. Ukazala si mi toliko pažnje. To je dirnulo i podržalo mene i moju porodicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA