≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Natan de Medina posle debija u Partizanu: Saigrači mi pomogli da se adaptiram, porodica uživa u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Oduševljen sam i navijačima, atmosfera na tribinama je užarena kao u Bundesligi"

  • 0
Natan de Medina, FK Partizan Foto: FK Partizan

Skoro dva meseca su navijači Partizana, ali i sam Natan de Medina, čekali debi poslednjeg letnjeg pojačanja crno-belih u jednom zvaničnom meču i dočekali ga na nedavnom gostovanju na Ubu gde je tim iz Humske odmerio snage sa domaćin Jedinstvom, u šestaestini finala Kupa Srbije.

Defanzivac je stigao kada je prelazni rok već prošao, sledovao mu je duži period pripreme i adaptacije na novu sredinu i tim, s obzirom na činjenicu da je propustio i kraj prethodne sezone zbog povrede, ali su i Medina i trener Igor Duljaj bili strpljivi i odabrali pravi momenat kako bi sve proteklo bez posledica. Epilog: Jedinstvo je eliminisano (1:0), Medina je na terenu proveo 75 minuta i, kaže, da se dobro osećao, iako je imao problema da se privikne na težak teren prvoligaša.

- Za mene je teren bio izuzetno problematičan, jer nisam navikao da igram pod takvim uslovima u kojima treba da pokažem svoju najbolju stranu. Ali, ako to izuzmemo, drago mi je što sam debitovao i mogu reći da sam spreman za sledeću utakmicu - kaže Natan de Medina za zvanični sajt kluba iz Humske.

Posle skoro dva meseca u Partizanu i srpskoj prestonici, Belgijanac kaže da se oseća kao kod kuće, ističući da je lepo prihvaćen u timu i klubu, odnosno da se njegova porodica sjajno snašla u Beogradu.

- Prvo što moram reći je da imam sjajne saigrače koji se svakog dan trude da se osećam kao kod kuće, na čemu sam im beskrajno zahvalan. Moja porodica se sada apsolutno privikla na Beograd i grad im veoma prija. Hrana je slična onoj u Belgiji i Nemačkoj, ali ipak moram da pohvalim tradicionalna jela i da kažem da smo već obišli mnoge restorane. Sjajno je sve!

Pošto je prvo iskustvo u Partizanovom dresu imao u zatvorenom meču protiv OFK Beograda, Medina je na Ubu imao priliku da oseti i kakva je atmosfera kada su grobari na tribinama.

- Atmosfera je užarena baš kao na utakmicama Bundesliige, gde je zaista veliki broj navijača na stadionima u nacionalnom prvenstvu, što bih voleo da je i ovde slučaj. Imao sam priliku da igram i u Bundesligi 2 gde su isto „ludi“ za fudbalom. Zato su mi se odmah dopali navijači Partizana! Samo ću reći da su neverovatni! Treba nam takva podrška i dalje - zaključio je Natan de Medina.

(Z. Ivković)

Video: Pogledajte kako je Partizan majstorijom Severine poveo protiv Voždovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA