≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog ovih povika Crnogorcima je Srbija kažnjena za rasizam: Kada će naši navijači prestati da daju autogolove?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovo veliki kiks naše publike

  • 17
Navijači, Fudbalska reprezentacija Crne Gore Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Srbija će odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo igrati protiv Bugarske u Leskovcu bez najvatrenijih navijača, pošto je UEFA kaznila FSS zbog incidenata na meču sa Crnom Gorom.

Bilo je više propusta, od tuče navijača, učestvovanja redara u incidentima, jer je jedan oteo zastavu Crnogorcima, a drugi se tukao, ali je najgori od svih prekršaja onaj koji je podveden pod "rasizam".

Pošto je naša reprezentacija zbog prethodnih incidenata bila pod uslovnom kaznom, ona je odmah aktivirana i tako će premijerni meč koji će Srbija odigrati na stadionu u Leskovcu proteći bez najvatrenijih pristalica.

Ponovo će "čast" Srbije morati da brane deca do 14 godina, jer će jedino njima biti dozvoljeno da budu na stadionu.

Zaista postaje neverovatno da Srbija ne može da poveže dve utakmice da nema kazne i da UEFA ne zatvara stadione za odrasle navijače i postavlja se pitanje kada e naši navijači konačno naučiti šta se ne toleriše i šta ne sme da se skandira na utakmicama.

Kako Sport klub piše, povici koji su evidentirani pod "rasizam" su reči "Šiptari i ustaše", što su navijači Srbije uzvikivali pristalicama Crne Gore u kavezu nakon sukoba koji se dogodio u drugom poluvremenu kada je redar Crnogorcima oteo zastavu i pobegao na zapadnu tribinu.

FSS je najavio žalbu na odluku UEFA, ali malo ko veruje da će odluka biti promenjena i Srbija će premijeru na stadionu u Leskovcu 19. novembra protiv Bugarske imati.

(Telegraf.rs)

Video: "Već sam odveo Srbiju na EURO, najbolje da će Bugari da me sapletu...": Piksi puca od samopouzdanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    3. novembar 2023 | 13:04

    Neko moze da ubija u stranim zemljama navijače, da peva srbe na vrbe i da ne bude kažnjen...

  • Nikola

    3. novembar 2023 | 13:04

    Gde oni u ove dve reči videše rasizam? Ima li u Crnoj Gori Šiptara - ima i Albanaca i Šiptara, ima li ustaša - ima vala i njih. Treba li mi da se ljutimo ako na nekom stadionu u komšiluku neko kaže Mađar, Bugarin...? Zašto da se ljutimo kada su to građani Srbije?Na stranu to što nam i u Bosni i u Hrvatskoj redovno skandiraju:- četnici, četnici. Ovo je van pameti.

  • Mladen

    3. novembar 2023 | 13:01

    Ne znam sta je tu rasizam?nazivamo ih imenima koje oni sami velicaju.Ostaje samo pitanje?Da je Njegos znao crnogorski kako li bi tek onda napisao Gorski vijenac?kad ga je ovako napisao na srpskom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA