Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni Mirčea odlazi u penziju: Lučesku završio svoju trenersku karijeru u 78. godini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj jedne velike karijere

  • 0
mirčea lučesku Foto: MN Press

Legendarni rumunski fudbalski trener, Mirčea Lučesku, odlučio je da ode u penziju u svojoj 78. godini, što je i sam potvrdio posle utakmice Šahtjora i Dinama iz Kijeva.

Mirčea Lučesku je na konferenciji posle meča rekao da mu ovo nije samo poslednja utakmica u Dinamu iz Kijeva, već i u njegovoj karijeri.

- Danas, ne želim da pričam o fudbalu, o utakmici, želim samo da kažem, 15 godina sam proveo u Ukrajini i odlučio sam da je došlo vreme za kraj karijere. Ova utakmica protiv Šahtjora, ona je moja poslednja, pozdravljam sve igrače i Dinama i Šahtjora. Zhvalan sam svima, nadam se da je deo mene ostao u Ukrajini ovde. Posle svega, radio sam ovde 15 godina i zahvalan sam svima. Predsedniku Šahtjora, predsedniku Dinama. Naravno, nisam želeo ovako da završim, ali... To je fudbal, to je život.

Lučesku je preuzeo Dinamo iz Kijeva u leto 2020. godine, a odmah je osvojio Ligu, Kup i SuperKup ove zemlje.

Karijeru je počeo još davne 1979. godine, trenirao je 15 klubova, a bio je u Interu, Bešiktašu, Šahtjoru, Dinamu, nacionalnim timovima Turske i Rumunije...

(Telegraf.rs)

Video: Trener Crne Gore prekinuo trening da pozdravi člana srpskog Saveza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA