Vreme čitanja: oko 5 min.

Barak Bahar otkrio taktiku pred Lajpcig: "Oni su menjali sistem igre, mi moramo da se prilagodimo"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Barak Bahar će govoriti za srpske medije

  • 6
Barak Bahar, Crvena Zvezda Foto: Nikola Anđić

Fudbaleri Crvene zvezde će igrati meč četvrtog kola grupne faze Lige šampiona protiv ekipe Lajpciga, 7. novembra od 21 čas, pred svojim navijačima na stadionu "Rajko Mitić". Ovde možete pratiti uživo prenos konferencije kada ona počne.

Uživo konferencija

Od Hvanga se očekuje puno, ali kao da se još uvek nije uklopio, pitanje je prvog novinara.

- Trenutno nisam zadovoljan sobom 100 posto, trenutno se prilagođavam timu i ligama, pogotovo Ligi šampiona koju igram prvi put, pa ako me pitate o mojim igrama, moram se dosta popraviti. Za to moram da se držim naše taktike, za sutrašnju utakmicu. Daćemo sve od sebe za odbranu Marakane - rekao je fudbaler Zvezde.

Sutrašnja utakmica je jedna od najznačajnijih, Zvezda mora biti ofanzivna i agresivna, da li se plaši da njegov tim neće uspeti da postigne maksimum.

- Svaka utakmica je bitna, od početka do kraja. Verujem u sebe i stručni tim i igrače, tako da ćemo dati sve od sebe. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, potom smo u drugom poluvremenu te utakmice smo nastavili tako, dobro smo se borili. Lajpcig je veoma kvalitetan tim i ima kvalitetne igrače, ali mi ćemo istupiti na teren i dati sve od sebe - rekao je Bahar.

Utakmica sa Majncom je pokazalo da Lajpcig ima problem kada je odbrana kompaktna.

- Moramo da damo sve od sebe, da ne dopustimo Lajpcigu prostor da se razigra. Moramo naći kombinaciju najbolje odbrane i napada, igraćemo hrabro. Moramo biti fokusirani. Da se fokusiramo da budemo agresivni u odbrani, ne samo da postignemo gol - dodaje Bahar.

Volite posed lopte, Lajpcig je izgubio od dve ekipe koje vole da igraju nisko. Šta očekujete od njih na psihičkom nivou.

- Videli smo da Lajpcig igra teško protiv takvih ekipa, tako smo pokušali da igramo u prvoj utakmici, moramo naći balans između odbrane i napada. To je Lajpcig kaznio prošli put. Sve zavisi od toga kako će naša ekipa izgledati na terenu i ko će igrati, ali to nećemo sada otkriti.

Videlo se da Lajpcig ima mane, šta bi rekli o tome i da li bi bili zadovoljni remijem.

- Nikad ne igram za nerešeno, već uvek za pobedu, to je moj DNK i DNK Crvene zvezde. Pokazali smo prošlu utakmicu da možemo da radimo dobre stvari, pogotovo kada igramo presing. svakako jesu favoriti na papiru, ali u našu odbranu drugačije je kada se igra na Marakani, pred našim navijačima - rekao je Bahar.

Igrali ste tri utakmice u Ligi šampiona, dve su još ostale, koliko je važno za vas da se vratite, pitanje za Hvanga.

- Igrali smo tri utakmice u Ligi šampiona i nismo nijednu dobili, tako da mislim da je bitno da pobedimo sutra, jer smo pokazali karakter u Nemačkoj. Tako da sutra sa našim navijačima možemo da odradimo dobar posao. Verujemo u naše navijače i njihovu energiju da možemo da uradimo nešto na terenu i da ih učinimo ponosnim, sutra je vreme za to. Veoma sam uzbuđen zbog toga - rekao je Hvang.

- Igrali smo najteži meč protiv Lajpciga i Sitija i pokazali smo dobre stvari. Naravno da ćemo na našem stadionu gledati da dobijemo. Sutra igramo protiv jake ekipe, sa našim navijačima, sa dobrim momentumom, verujemo da možemo to da postignemo - dodao je Bahar.

Kada je krenula himna Lige šampiona nasmejao se Bahar i delovalo je kao da može da prepričava taj momenat, koji će momenat biti sutra za prepričavanje?

- Nadam se da će interesantno to što ćemo dobiti utakmicu. Lepo je sada čuti pesmu Lige šampiona, sviđa mi se - uz osmeh je rekao Bahar.

Da li za sutra spremate neke taktičke promene, ne mora da kaže šta konkretno, ali neka nagovesti. Kakav je zdravstveni bilten?

- Taktika možda može iznenaditi protivnika. Nekad krenemo sa nečim, pa se to promeni nakon 10 minuta. Moramo pripremiti neke opcije za nas i njih. Lajpcig je promenio svoj sistem igre, pa moramo biti spremni. Katai ima virus, neizvestan je, ali izuzev njega verujem da će svi ostali biti maksimalno spremni - rekao je Bahar.

Pre utakmice sa Radnikom svaki igrač je dobio pismo, kako je to uticalo na vas?

- Dobio sam pismo na englesnom, ne na korejskom. I ranije sam primio to pismo, od navijača, koliko im ovaj klub znači. Nakon ovog pisma mislim da smo svi razumeli zašto moramo da damo sve od sebe na terenu, kao profesionalci. Tako da je vreme za nas da se pokažemo na terenu, ne van njega, našim pristupom. Moramo im pokazati šta nama Zvezda znači. Verujem da svi radimo da učinimo navijače ponosnim sutra. Videćemo kako će naši igrači odigrati - rekao je Hvang.

- Pričao sam sa igračima, pokazao sam im ovo pismo i rekao da smo možda igrali dobro, ali da to nije dovoljno. Da nam fali više vatre i energije. Navijači su nam pristupili u pozitivnom maniru i to smo razumeli. Žele od nas da budemo zajedno i da nas podrže. Možda poslednja utakmica u ligi nije bila najvećeg kvaliteta, ali bitno je da smo je dobili i nadam se pobedi sutra, kako bi bili ponosni na sebe - istakao je Bahar.

Da li imate osećaj da je ova utakmica kvalifikaciona za njega u smislu ostanka na klupi Zvezde ili se to odnosi samo na Superligu?

- Mislim da je svaka utakmica bitna, kako u domaćem prvenstvu tako u Evropi. Moramo se fokusirati, znamo da sa ovom pobedom možemo podići klub. Takođe, svaka utakmica je bitna i u domaćem prvenstvu - zaključioo je Bahar.

Komentar pre konferencije

Zvezda će na ovaj megdan Lajpcigu doći u pozitivnom skoru, nakon pobede u domaćem prvenstvu, sa posebnom motivacijom da opravdaju poverenje Delija.

Srpski predstavnik je prethodno odigrao tri utakmice domaćeg prvenstva i slavio u dve, protiv IMT-a i Radnika, dok su sa TSC-om remizirali. Lajpcig je za ekipu Baraka Bahara bila nepremostiva prepreka, ali ne i nerealan pohod, pošto su odigrali solidnu utakmicu, što možda rezultat ne pokazuje.

Lajpcig je, sa druge strane, u poslednja tri meča slavio samo jednom i to protiv Kelna, dok su izgubili od Volfsburga i Majnca. Na ovaj meč Zvezdi dolaze kao favoriti, a prema kladionicama kvota na Lajpcig će biti 1,65, dok je kvota na Zvezdu čak 5,80. Kvota za remi je 4,10.

Trenutno stanje u grupi je takvo da Mančester siti zauzima prvu poziciju sa savršenim skorom od tri pobede, na drugom mestu se nalazi Lajpcig sa dve pobede i porazom, Zvezda je treća sa remijem i dva poraza, dok je sa istim skorom najgore plasirana ekipa Jang Bojsa, ali sa lošijom gol razlikom od crveno-belih.

(Telegraf.rs)

Video: Bahar zadovoljan pobedom, ali traži više: Pojačanja? S gazdom Terzićem ću o tome, želim najjači tim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    6. novembar 2023 | 16:25

    Nema više iznađenja,još jedna bruka na videlu. MINULI RAD terze i mrkele !!! Strašno,ali stvarno !!!

  • M

    6. novembar 2023 | 16:52

    Ti si jos maksimalno 2 utakmice trener zvezde

  • Sssa

    6. novembar 2023 | 16:53

    Poenta priče je da se mi ne prilagodimo njima,nego da igramo svoju igru i pobedimo.pogresna postavka trenera Crvene Zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA