≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najpoznatiji Italijan sudi Zvezdi i Lajpcigu: Srbiji bio taličan, navijači crveno-belih ga ne pamte po dobrom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danijele Orsato će suditi meč 4. kola grupne faze

  • 3
Danijele Orsato Foto: MN Press

Jedan od najboljih evropskih arbitara i najpoznatiji iz Italije, Danijele Orsato deliće pravdu na utakmici 4. kola grupne faze Lige šampiona između Crvene zvezde i RB Lajpciga odredila je UEFA.

Pomoćne sudije biće Ćiro Karbone i Alesandro Đijalatini, ali nisu poznati oni koji će sedeti u VAR sobi, a četvrti sudija biće Mikael Fabri takođe iz Italije.

Delegat na ovoj utakmici biće Aurel Jonesku iz Rumunije, dok je posmatrač suđenja Marijan Ružbarski iz Slovačke.

Italijan je bio proglašen za najboljeg arbitra godine tokom 2020. Isto tako, delio je pravdu na otvaranju Mundijala u Kataru na utakmici Katar - Ekvador, kao i u polufinalu između Argentine i Hrvatske posle kojeg ga je Luka Modrić prozvao "jednim od najgorih sudija ikada".

Isto tako je 2020. godine sudio finale Lige šampiona između PSŽ-a i Bajerna iz Minhena, a FIFA značku ima od 2010. godine.

Što se tiče Srbije i klubova iz naše zemlje, treba istaći da je Danijele Orsato sudio onaj nama srećni meč Portugal - Srbija koji smo dobili sa 1:2 u gostima i tako se plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Očigledno je da je ovaj arbitar taličan po Srbiju, pošto je delio pravdu i na meču Norveška - Srbija samo godinu dana ranije kada smo u Oslu pobedili posle produžetka sa 1:2. No, sudio je i Zvezdi te godine protiv Olimpijakosa u Pireju, a taj meč pripao je Grcima sa 1:0.

Tokom 2018. godine delio je pravdu na meču Zvezda - Lajpcig koji je završen rezultatom 0:0 u Beogradu. Delio je pravdu na meču Partizan - AZ Alkamar, koji su crno-beli dobili sa 3:2 tog 17. septembra u grupnoj fazi Lige Evrope, ali je 2013. godine u kvalifikacijama za isto takmičenje video debakl Partizana protiv Tuna u Švajcarskoj (0:3).

(Telegraf.rs)

Video: Incidenti posle meča Partizana u Pazaru: Stevanović u obračunu sa klupom rivala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    6. novembar 2023 | 18:39

    "Crvena Zvezda ga ne pamti po dobrom". Pa ima li nekog sudije koji je po njihovoj meri sem onih koji primaju apanažu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA