≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Haos u Londonu: VAR poništio četiri gola, a viđeno pet! Pevci sa devetoricom "pojedeni" od Čelsija za večeru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna utakmica na stadionu Totenhema

  • 0
FK Čelsi Foto: Tanjug/AP/David Cliff

Sjajan londonski derbi koji će se dosta dugo pamtiti na kraju je pripao fudbalerima Čelsija, koji su uspeli da šokiraju Totenhem u gostima, koji su ruku na srce sami sebe osakatili nepotrebnim greškama i sa dva crvena kartona zbog čega su Plavci posle toga imali lakši posao da ih "pojedu" za večeru - 1:4 (1:1).

Gledali smo sve - VAR koji poništava golove, dosuđuje penale, kontroverze, oštre startove, sukobe... U suštini, ovaj meč nam je podario sve ono zbog čega se fudbal i gleda. A bilo je i pet golova, mada smo realno mogli da vidimo i barem još toliko.

A nije delovalo da će tako biti nakon nekih uvodnih 20 minuta. Totenhem je dominirao i činilo se da će udariti Čelsi tamo gde ga najviše boli. Već u 6. minutu je Dejan Kuluševski iskoristio asistenciju Sara i doveo navijače na domaćem terenu do ekstaze.

Centimetri su samo osam minuta kasnije odlučivali da ne bude i 2:0 za Totenhem. Son je bio u kontranapadu, zatresao je mrežu, ali je sudija Majkl Oliver dobio prvi poziv iz VAR sobe i opravdano je poništio pogodak momka iz Južne Koreje.

FK Čelsi - FK Totenhem Foto: Tanjug / AP

U 21. minutu se počeo buditi Čelsi. Sterling je tada uspeo da postigne efektan gol, ali je problem bio taj što je u izgradnji akcije loptu spustio rukom. Videle su to VAR kamere, pa je i ovaj pogodak ostao - poništen.

Prava drama je usledila u 28. minutu. Moizes Kaisedo je postigao prelep gol sa 20 metara, no ni on nije važio! Razlog je taj što je jedan igrač u šesnaestercu koji je bio u ofsajdu uticao na igru, pa je naterao Olivera da podigne ruku i zatim krene u analizu novog detalja - da li je bilo penala za Totenhem.

Sve se odigralo u istoj akciji. Romero je napravio oštar start nad Encom i mada je prvo išao na loptu, otvorenim đonom je produžio na nogu rivalskog fudbalera i to je bilo dovoljno da Oliver razljuti sve na stadionu Totenhema pokazujući crveni karton i penal, koji je hladnokrvno realizovao Kol Palmer sedam minuta kasnije.

FK Čelsi - FK Totenhem Foto: Tanjug / AP

Situacija po Totenhem postala još gora u 55. minutu nakon što je Udogi napravio drugi oštar start i samim tim bio isključen sa meča. To je Čelsi iskoristio i svim silama je krenuo napred.

Prvo je u 75. minutu Džekson iskoristio pas Sterlinga u kontri i zatresao mrežu. Ispala je tada odbrana Totenhema, a samo četiri minuta kasnije svi su skočili misleći da je 2:2, ali tako nije mislio pomoćni arbitar koji poništio gol Dajera zbog opravdanog ofsajda.

Na kraju, u nadoknadi vremena je i Son mogao da bude junak i da poravna 2:2 u 93. minutu, da nije bilo golmana Čelsija, a na kraju je u padu koncentracije gostujući tim došao do još dva gola preko Džeksona koji je kompletirao het-trik u 94. i 97. minutu meča.

Reklo bi se malo previsoka pobeda Čelsija u odnosu na sve što smo videli na terenu večeras.

(Telegraf.rs)

Video: Barak Bahar sve vreme tokom treninga bio sa psihologom iz Izraela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA