Vreme čitanja: oko 1 min.

Finski milijarder "bacio oko" na Inter? Spremio je vrtoglavu svotu novca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zilijakus je potvrdio sovju nameru

  • 0
FK Inter Foto: Tanjug - AP

Finski biznismen Tomas Zilijakus, koji je nedavno bio u centru pažnje zbog interesovanja za kupovinu fudbalskog kluba Mančester junajteda, sada je najavio je da želi da kupi milanski Inter.

On je izjavio da je skupio 2,5 milijardi evra za ovu akviziciju putem različitih investitora, bez otkrivanja konkretnih imena ili nacionalnosti istih.

- Ozbiljan sam, ove ili najkasnije sledeće nedelje, sadašnji vlasnik Intera će dobiti adekvatnu ponudu za preuzimanje kluba - rekao je Zilijakus za sajt italijanskog dnevnika Republika.

"XXICenturyCapital" sa sedištem u Singapuru kao potencijalni investitor, predstavlja kompaniju zainteresovanu za "fudbal i modu".

Od 2016. godine, Inter je pod kontrolom kineske grupe Suning i biznismena Stivena Žanga. Procenjuje se da vrednost kluba iznosi oko 1,03 milijarde dolara, prema podacima magazina Forbs.

Zilijakus, bivši izvršni direktor Nokije, tvrdi da je stekao svoje bogatstvo u azijskom tehnološkom sektoru i trenutno živi u Singapuru, gde je osnovao investicioni fond "FutureWorks (MFW)" 1998. godine, fokusiran na nove tehnologije.

Podsećamo da je Zilijakus ranije bio neuspešan u svojoj ponudi za kupovinu Mančester junajteda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA