Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbalski svet ostao u neverici: Šahtjor savladao Barselonu i napravio iznenađenje sezone

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrajinci su večeras ponos nacije

  • 1
FK Barselona - FK Šahtjor Foto: Daniel Bockwoldt / AFP / Profimedia

Fudbaleri Šahtjora pobedili su Barselonu sa 1:0 u meču 4. kola Lige šampiona, a Borusija iz Dortmunda je kod kuće savladala Njukasl sa 2:0.

Šahtjor je napravio najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Lige šampiona pošto je pobedio favorizovanu Barselonu koja važi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje titule.

Ukrajinski šampion je u Hamburgu, pobedio golom Danila Sikana u 40. minutu. Treći gol u ovoj sezoni Lige šampiona Sikan je postigao posle asistencije Gruzijca Girgija Gočoleišvilija.

Iako je do kraja Barselona imala nekoliko dobrih šansi, nije bilo promena rezultata. Barselona je i pored poraza ostala lider grupe H sa devet bodova, Šahtjor sad ima šest, koliko i Porto koji kasnije večeras dočekuje Antverp koji nema ni bod.

Borusija je drugom uzastopnom pobedom nad Njukaslom napravila ogroman korak ka plasmanu u nokaut fazu. Domaćin je poveo golom Nikolasa Filkriga u 26. minutu koji je posle centaršuta Marsela Sabicera loptu u mrežu poslao udarcem glavom. Konačan rezultat postavio je Julijan Brant pogotkom posle kontranapada u 79. minutu.

U grupi F, Borusija sad ima sedam bodova iz četiri utakmice, PSŽ ima šest iz tri, Njukasl četiri iz četiri i Milan dva iz tri. Kasnije večeras Milan dočekuje PSŽ.

(Telegraf.rs)

Video: Na Marakanu stigao i penzionisani košarkaš Crvene zvezde, sad bodri fudbalere u LŠ

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    7. novembar 2023 | 22:15

    Kada kladionice odlucuju nista nije iznenadjenje.Fudbal je odavno iskljucivo samo biznis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA