Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo dva kluba obezbedila prolaz dalje u LŠ, oba iz Zvezdine grupe: Pobede Milana i Atletika sve zakuvale

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo još jedan tim uz crveno-bele i Jang Bojs ostao bez šanse

  • 2
FK Milan, Olivije Žiru Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Lajpciga 2:1 u utakmici četvrtog kola Lige šampionai tako zapečatili svoju sudbinu kada je u pitanju prolaz u nokaut fazu ovog takmičenja. Uz rezultat sa "Etihada" gde je Mančester siti porazio Jang Bojs 3:0 dobili smo kompletnu sliku u grupi G, makar kada su u pitanju učesnici osmine finala.

Aktuelni prvak Evrope je sa 12 bodova neprikosnoveni lider, Nemci imaju 9 i upravo će se oni boriti za prvu poziciju u grupu. Uz to, oni su jedine dve ekipe koje su već probrodile prvu fazu.

Crveno-belima i Švajcarcima preostaje da se pozabave trećim mestom koje vodi u doigravanje u Ligi Evrope, a u preostalim grupama u kojima je četvrta runda okončana u utorak situacija je daleko od poznate.

Standings provided by Sofascore
Na papiru najzanimljiviji meč odigran je na stadionu "San Siro", a domaćin Milan je posle serije užasnih rezultata savladao PSŽ posle preokreta 2:1. Milan Škrinijar je doneo prednost francuskom klubu protiv velikgo rivala iz perioda kada je nosio opremu Intera, međutim golom u 50. i pre toga asistencijom Rafaelu Leau, Olivije Žiru je iskreirao preokret.

Uz pobedu Borusije Dortmund nad Njukaslom (2:0) u ranijem terminu iste večeri tabela grupe F je u potpunosti dobila novi izgled, i borbe će se voditi do poslednjeg minuta.

Standings provided by Sofascore
Atletiko je u grupi E vratio stvari na svoje mesto, pošto je sa ogromnih 6:0 pobedio Seltik uz po dva pogotka Antoana Grizmana i Alvara Morate, i po jedan Samuela Lina i Saula.

Osim njih i Lacio je preciznim hicem Ćira Imobilea srušio uvek nezgodni Fejenord, pa je do promena na mestima koja vode dalje došlo i u ovoj skupini, a i više nego jasno je samo to da će škotski tim vrlo teško.

Standings provided by Sofascore
Pomalo neočekivano se zakuvalo i u grupi H, pre svega zbog slavlja Šahtjora nad Barselonom (1:0), ali je i Porto otpisao još jedno ime iz potencijalnog, makar teoretskog, vaganja ko će dalje.

Šampion Evrope iz 2004. je pogocima Evanilsona i Pepea izbacio Rojal Antverp iz trke i sebe stavio rame uz rame sa Kataloncima.

Standings provided by Sofascore
Sreda nam donosi novih osam utakmica, a svoje sudbine bi mogle da razreše pojedine ekipe poput Bajerna, madridskog Reala, Intera ili Real Sosijedada.

(Telegraf.rs)

Video: Da li trener Bahar veruje da će crveno-beli odigrati u Bernu najbolju utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    8. novembar 2023 | 10:27

    Pa dobro ovo se znalo odmah posle žreba. Dajte Zvezdi pola njihovih budžeta ili nek i nas kupi neki Arapin pa bi i imi bili redovan učesnik Champ lige . Šta se palimo ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA