Vreme čitanja: oko 2 min.

Santoš otkrio odnos sa Ronaldom: "On i ja više ne razgovaramo, nemam za čim da žalim"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši selektor Portugala otvorio dušu

  • 0
Svetsko prvenstvo SP Katar Maroko - Portugal Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Portugalije Fernando Santoš priznao je da od Svetskog prvenstva u Kataru ne razgovara sa kapitenom nacionalnog tima Kristijanom Ronaldom.

Ronaldo se naljutio na Santoša, koji je ostavio kapitena na klupi za rezerve na meču osmine finala SP u Kataru protiv Švajcarske koji se završio rezultatom 6:1.

Umesto Ronalda na tom meču je igrao Gonkalo Ramos, koji je postigao tri gola. Ramos je dobio prednost u odnosu na kapitena i na meču četvrtfinala Mundijala između Portugalije i Maroka. Ronaldo je ušao u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da spreči eliminaciju Portugalije sa SP.

- On i ja više ne razgovaramo. To je jedna duža priča, ne znam ni tačno od kog dana. Ali znam da nismo pričali od kada smo se vratili iz Katara. Nema to veze sa utakmicom sa Švajcarskom. Imao sam jaku vezu sa Kristijanom i to ne samo poslovnu. Sreli smo se prvi put u Sportingu kada je imao 19 godina. Ta veza je rasla, a ja sam postao selektor pošto je on pozvan u reprezentaciju. Bili smo kao otac i sin ili kao stariji i mlađi brat. Nema to veze ni sa čim sa SP. Napravio sam potez za koji sam smatrao da je dobar i strateški važan u tom trenutku. Morate to da razumete - rekao je Santoš.

Istakao je da je napadač imao lošu sezonu iza sebe.

- Njegova 2022. godina nije bila najbolja. Da, rekao sam da je najbolji na svetu, ali je imao očajnih, užasnih šest meseci. Imao je porodičnu tragediju, a to je uticalo na njega i na sportskom planu. Nije prošao pripreme, nije igrao dva meseca. Onda se vratio u Mančester gde ga uopšte nisu koristili. Fizički je i dalje bio na top-nivou, a ja ga poznajem bolje nego iko. Međutim, bio je na niskom nivou kada je igra u pitanju - istakao je bivši selektor Portugalije.

Santoš je na kraju naveo da veruje da će da se pomiri sa Ronaldom.

- Verujem da ćemo Kristijano i ja jednog dana da se ispričamo. Nemam za čim da žalim, znam da su ga neke stvari možda povredile. Možda je i danas ljut zbog toga. Nadam se da nije, da će sve to da se promeni. Strpljiv sam, siguran sam da će to da se dogodi - rekao je Santos.

(Telegraf.rs)

Video: Protivnički treneri opsedali Ronalda za selfi: Njemu je prekipelo od toga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA