Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpuna ludnica u brazilskoj ligi: Čak šest ekipa se bori za titulu pet kola pre kraja prvenstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sve je "kriv" Flamengo, koji je slavio protiv Palmeirasa (3:0)

  • 0
Endrik, FK Palmeiras Foto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

Ljubitelji fudbala u Brazilu, gledaće pravu ludnicu u poslednjih pet kola domaćeg šampionata, s obzirom na to da je u igri za titulu čak šest timova.

Za sve je "kriv" Flamengo, koji je u noći između srede i četvrtka slavio protiv aktuelnog šampiona, Palmeirasa sa 3:0. Najpopularniji brazilski tim, slavio je posle dva pogotka Pedra, i jednog de Araskete, ali osim pobede u derbiju, režirali su pravu ludnicu u finišu šampionata.

Samim tim, za titulu šampiona Brazila, boriće se ček šest ekipa. U najpovoljnijoj poziciji je Botafogo, koji je prvoplasiran sa 59 bodova, i dve utakmice manje u odnosu na ostale. Aktuelni šampion Palmeiras, ima dva meča više od pomenutog Botafoga, uz isti broj bodova - 59.

Bod manje ima Bragantino na trećem mestu, uz meč manje, dok Gremio i Flamengo imaju po 56 bodova, na četvrtom, odnosno petom mestu. Svoju priliku bi mogao da "uhvati" i  Atletiko Mineiro, koji se nalazi na šestoj poziciji, sa 53 boda.

Samim tim, jasno je da nas očekuje prava filmska završnica Serije A, s obzirom na to da je bodovna razlika između prvog i šestoplasiranog svega šest bodova.

Botafogo je i dalje u najboljoj situaciji, ali sve lako može da se okrene.

(Telegraf.rs)

Video: Počelo okupljanje navijača pred utakmicu Crvena Zvezda- Lajpcig

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA