Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Čukarički - Fiorentina: Očekivani sastavi, gde je TV prenos, šta kažu kladionice...

Vreme čitanja: oko 3 min.

U pitanju je duel 4. kola Lige konferencije

  • 0
FK Čukarički - FK Fiorentina Foto-kolaž: MN Press/Ivica Veselinov, Wikimedia

Pred fudbalerima Čukaričkog nalazi se još jedan veliki izazov u Ligi konferencije, pošto će u četvrtak veče ugostiti ekipu Fiorentine.

Viola je apsolutni favorit, ne samo u ovom meču već i u celoj grupi, a pogotovo što su tu prvu utakmicu u Firenci dobili rezultatom 6:0.

Ipak, Brđani se nadaju da bi konačno mogli da isprave sve one greške koje su imali tokom takmičenja, te da iznenade favorizovanog rivala i uzmu prve bodove u Evropi.

Kao i uvek, Telegraf vam donosi najzanimljivije detalje vezane za utakmicu.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica je na programu od 18.45 časova i biće direktno prenošena na kanalu Arena Sport Premijum 1!

Ko sudi?

Nemac Robert Šreder sudiće meč između Čukaričkog i Fiorentine. Asistenti Šrederu biće Kristijan Gitelman i Robert Vesel, a četvrti arbitar biće Florijan Badštubner. U VAR sobi sedeće Seren Štorks i Sven Jablonski.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Ni jedna ni druga ekipa baš i ne mogu da se pohvale da su ostvarili dobre rezultate nakon onog međusobnog meča u Firenci. Čukarički je odigrao 2:2 sa Vojvodinom u SL i izgubio je od TSC-a, dok su na penale izbacili Radnički NBG iz Kupa.

S druge strane, Fiorentini je posle onih šest golova u mreži Čuke stala realizacija. Izgubili su od Lacija u Rimu sa 1:0, zatim i od Juventusa kod kuće identičnim rezultatom.

Ivica Veselinov Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Očekivani sastavi

Čukarički: Filipović, Nikčević, Vranješ, Kovačević, Tošić, Rogan, Sisoko, Kovač, Miladinović, Ivanović, Adetunđi.

Fiorentina: Kristensen, Komuco, Milenković, Mina, Biragi, Maksim Lopez, Dankan, Ikone, Barak, Brekalo, Nzola.

Ko nedostaje?

Brđani će u ovaj meč ući bez sedmorice igrača, što je na konferenciji za medije potvrdio i trener Igor Matić.

- Marko Docić nije doputovao, bolestan je i ima temperaturu. Aleksa Janković ima povredu zadnje lože, Luka Adžić isto. Tomović ima problema sa preponama, Serafimović je dobio udarac u glavu protiv Vojvodine, Subotić je suspendovan, Ze Mario takođe sa preponama ima problem. Nemamo sedam igrača, poveli smo dvojicu omladinaca - rekao je Matić.

Fiorentina, pak, neće moći da računa na Kajodea, Doda i Beltrana, strelca dva gola u Firenci.

Čukarički-TSC Foto: MN Press

Šta kažu kladionice?

Fiorentina je apsolutni favorit i svetske kladionice kažu da je kvota na "dvojku" oko 1.25. Na trijumf Čukaričkog je 10, a za remi daju 6.50.

Kada su u pitanju one domaće, kod njih "dvojka" na goste varira od 1.30 do 1.40, za remi daju takođe oko 6.50, dok je na Čukarički kvota između 10.5 i 11.

Reč trenera

Igor Matić (Čukarički):

- Gledali smo Fiorentinu, znamo je. Mislim da smo meč spremili na najbolji mogući način, sigurno da mnogo zavisi od njih. Ja se nadam da će oni imati loš dan, a mi svoj najbolji. Gledali smo Zvezdu u utorak, jako je teško srpskim klubovima paritati na nivou Evrope. Nije to isti nivo. Zvezda nije mogla protiv Lajpciga, a uložila je 50 miliona, a ja sam siguran da je Fioretina bolja od Lajpciga. Treba da igramo ono što smo trenirali, jedino tako možemo da ostvarimo povoljan rezultat.

Vićenco Italijano (Fiorentina):

Utakmica protiv Čukaričkog neće biti shvaćena olako, maksimalno motivisano ćemo ući u nju. Neću gledati ko će dati gol, već ćemo se truditi da rezultat bude isti kao prošli put. Svi igrači će imati priliku da se pokažu u najboljem mogućem svetlu, i nadam se da će u tome uspeti. Nakon niza negativnih rezultata, trudićemo se da sutra pokažemo što bolji kvalitet i predstavimo taktiku koju smo spremili. Taj kvalitet nam je falio do sada kako bi rezultat bio pozitivan. Meč protiv Napolija je mogao da nam da odskočnu dasku, i samim tim žao mi je zbog narednih rezultata. Pokušaćemo da iskoristimo što više šansi koje nam se pružaju i budemo sve bolji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA