Vreme čitanja: oko 2 min.

Trajković pred duel sa Novim Pazarom: "Mogli bi smo da očekujemo da se vratimo u realnu borbu za plej-of"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nišlije na ispitu

  • 0
Nikola Trajković Trener Fudbal Radnički Niš Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

U okviru 15. kola Superlige Srbije fudbaleri Radničkog dočekaće ekipu Novog Pazara. Pomenuti susret na programu je u petak od 17 časova, a domaći tim želi da nastavi sa dobrim izdanjima.

Četa Nikole Trajkovića je u seriji od pet mečeva bez poraza, a poslednji put su na Čairu poraženi od TSC i to u avgustu.

Sa druge strane, Novi Pazar ove sezone igra promenljivo, ali su se na utakmici sa Parizanom pokazali u pravom svetlu. Iako poraženi, Pazarci su imali 3-4 stopostotne šanse, ali nisu uspeli da zatresu mrežu.

Pred ovaj susret strateg Radničkog Nikola Trajković, istakao je da očekuje pobedu.

- Očekuje nas jedna jako zahtevna, teška utakmica. Ekipa Novog Pazara ima odlične pojedince. Odigrali su odlično drugo poluvreme protiv Partizana, promašili tri-četiri zicera. Bitno da je da mi u meč uđemo motivisani i agresivni, da im ne damo puno prostora da se razmahnu, mislim da je to ključ utakimice. Radili smo na tome cele nedelje, ako ispoštujemo sve što smo se dogovorili mislim da možemo do pobede. Sa povoljnim rezultatom mogli bi smo da očekujemo da se vratimo u realnu borbu za plej-of - započeo je Trajković svoje izlaganje.

U nastavku je Trajković govorio i o samopouzdanju svojih fudbalera. Podsećanja radi, Radnički je u prethodnih par susreta primao gol, a onda uspevao da se "vrati".

- U prethodnim duelima smo primali pogotke pa se vraćali. U Lučanima smo pobedili, sa Spartakom i Voždovcem smo remizirali. Igračima sam rekao da, posle pet godina, možemo do gola na Krovu, pa i do pobede, samo da ne primimo prvi pogodak. Ipak, scenario se ponovio, ali smo se vratili u meč. Ključ svega je da ne primimo pogodak, jer sam ja ubeđen da kvalitetom možemo uvek da ga postignemo - nastavio je trener Nišlija.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu, Trajković je ostao "zakopčan".

- Imamo određenih problema sa povredama, ali stvarno ne bih da poimence analiziram. Svakako će meč početi najspremniji igrači - završio je svoje izlaganje strateg Radničkog.

Što se plasmana na tabeli tiče, Radnički zauzima 13. poziciju na tabeli sa 13 bodova, dok je Novi Pazar na 8. mestu sa 17 bodova na svom kontu.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Trajković iz Osla: Veoma mi je žao što sport nije prva tema razgovora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA