≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jovanović zaigrao fudbal posle 9 meseci: "Kada sam ulazio, kroz glavu mi je prošla samo jedna stvar"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odigrao je iskusni štopetr pola sata protiv Fiorentine

  • 2

Jeste da njegov Čukarički nije pobedio Fiorentinu, ali nema sumnje da će Vukašin Jovanović zauvek u karijeri pamtiti ovaj susret 4. kola Lige konferencije!

Naime, popularni Vule je zaigrao fudbal posle devet meseci i one teške povrede ligamenta kolena, što je velika stvar i za njega i za sam klub.

- Evo sad sam se malo naježio. Tako emotivan trenutak za mene. Prošao sam kroz najteži period u svom životu. Kada sam ulazio, kroz glavu su mi prolazili svi ti sati provedeni u teretani. Sam, sa svojim trenerom. Jako teško je bilo. Prošlo je devet meseci i nekoliko dana otklako sam poslednji put bio na terenu, dosta sam emotivno to doživeo jer samo moja porodica i bliski prijatelji znaju kroz šta sam prošao. Koristim ovu priliku da se zahvalim i direktoru Vladimiru Matijaševiću, predsedniku Draganu Obradoviću i Čukaričkom kao klubu jer mi je izašao negde u susret kada sam bio bez ugovora i povređen i potpisao za njih. Hvala i prethodnom treneru Dušanu kerkezu i sadašnjem Igoru Matiću. Hvala i novinarima jer sam bio iznenađen u koliko velikom broju ste došli. Pre svega bih se zahvalio i publici što jeošla poovako hladnom vremenu, bila je sjajna i dizala nas je. Stvarno im hvala na tome - rekao je Jovanović i dodao:

- Znao sam i pre meča da ću ući. Pričao sam sa šefom, pitao me koliko sam spreman, da li 45 ili 30 minuta. Ne želim da preuzimam preveliki rizik, nema potrebe, približava se kraj polusezone i ideja je da budem u formi od januara.

Na pitanje šta Čukaričkom nedostaje za taj jedan iskorak u Evropi, odnosno da se osvajaju bodovi, Jovanović se našalio.

- Mislim da nedostaje jedno 70-80 miliona - rekao je Jovanović kroz smeh i nastavio:

- Šalim se malo. Ovo je jedna mlada ekipa i treba da se oda priznanje ljudima koji rade u Čukaričkom. Ovo je privatan klub i čovek izdvaja svoj novac. Napravio je zaista jednu lepu priču. Toliko mladih igrača je sada bilo na terenu, oni su budućnost našeg fudbala i mi kao stariji pokušavamo da im pomognemo. Nadam se da će odigrati još ovakvih utakmica. Želim im što više ovakvih mečeva, ovo je neko ozbiljno merilo za ono što ih čeka u karijerama. Ovo je dobra škola za sve, da vidimo gde smo u ovom momentu.

Govorio je Jovanović i o meču protiv Partizana koji sledi u nedelju, a kompletan razgovor možete pogledati u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA