≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majstor jednom, majstor uvek: Luis Suarez fenomenalnim het-trikom okrenuo meč u korist svog tima!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borba za titulu dostiže vrhunac

  • 2
Luis Suarez, Gremio Foto: AGIF / ddp USA / Profimedia

Kakva sezona u brazilskom fudbalu! Ne pamti se kada je bilo ovoliko neizvesno u tamošnjoj Seriji A. A do kraja je ostalo da se odigra pet rundi.

Veliki derbi 33. runde odigran je na stadionu "Vasko da Gama" u Riju gde je tim koji je u prethodnom periodu bio i ubedljivo prvi poražen od Gremija sa 4:3. Bilo je svega što nam fudbal u zemlji u kojoj se on i najviše voli, a meč je obeležio legendarni napadač.

Luis Suarez u januaru puni 37 godina, ali mreže i dalje trese kao od šale, posebno kada je to najvažnije. Sa učinkom od 11 pogodaka i 10 asistencija do ove runde je bio u vrhu lige po oba parametra, a sada je prvi uvećao za tri.

Vodio je Botafogo 1:0 i 3:1, Dijego Košta koji se vratio iz Evrope u domovinu, Žunior Santoš i Marlon Freitas su do 47. minuta držali plus dva, ali je onda na scenu stupio Urugvajac.

Najpre u 50, zatim u 54. i na kraju u 69. je kompletirao het-trik za manje od dvadeset minuta i tako borbu za titulu učinio nikada interesantnijom! Sada na vrhu tabele Botafogo, Gremio i Palmeiras imaju po 59 bodova, Bragantino 58, Flamengo 58, Atletiko Mineiro 54...

Sam Suarez je na tri pogotka od vrha liste strelaca, a prvi je paker Serije A. Gremio titulu nije uzeo od 1996. godine kada se drugi put okitio, a čini se da je pravo vreme da se on vrati u vitrine kluba. Mada je jedino izvesno da nas u narednih mesec dana očekuje totalna ludnica.

Standings provided by Sofascore
(Telegraf.rs)

Video: Dušica Jakovljević snimila Mesija i Suareza na Ibici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA