≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skandal! Navijači Zemuna poslali golmana Rada u Urgentni centar: Tukli ga i ukrali mu šal Junajted Forsa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Martinović je dobio povrede glave

  • 10
Golman Rada, Martinović Foto: FK Rad

FK Rad se oglasio zvaničnim saopštenjem nakon što je utakmica između Zemuna i Rada u okviru Srpske lige Beograd prekinuta u 17. minutu utakmice, pošto su navijači Zemuna uleteli na teren i tom prilikom napali golmana gostiju, kome su oteli šal "Junajted Forsa", koji je on okačio za mrežu pre utakmice.

Rad je istakao da su navijači maskirani i pod fantomkama, ušli na teren neometano pred redarima i tom prilikom su Martinoviću naneli povrede glave, zbog čega je završi u Urgentnom centru.

Nakon ovog incidenta na teren su pokušali da uđu i navijači Rada, koji su se tom prilikom sukobili sa Žandarmerijom.

Rad ističe da je nakon ovoga ekipa napustila teren, jer se igrači nisu osećali sigurno.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Na veliku žalost svih ljubitelja fudbala, na gradskom derbiju između Zemuna i naše ekipe došlo je do prekida utakmice.

- U 17. minutu, pored svih redarskih službi, navijači domaće ekipe, maskirani, pod fantomkama, neometano su ušli na teren kako bi uzeli šal ( amajlija koju od svoje 10te godine nosi na sve svoje utakmice) koji je bio zakačen na mrežu gola, prilikom čega su fizički napali golmana naše ekipe i rukama i nogama mu naneli povrede u predelu glave, nakon čega je Martinović završio u urgentnom centru i nije mogao da nastavi utakmicu.

- Usled nastale situacije naši navijači pokušali su da uđu u teren i odbrane igrače, čija je prosečna starost sedamnaest godina, te je došlo do sukoba Forsa i policijskih jedinica.

- Postavlja se pitanje po kojem standardu se vrši čuvanje javnog reda i mira? Kako su navijači domaće ekipe bez ikakvih smetnji mogli upasti na teren, gde ne bi smeo biti prisutan niko sem ovlašćenih lica i vršiti nasilje nad decom, dok se pri pokušaju “odbrane” naših momaka nad našim navijačima primenila blago rečeno sila, istoga momenta.


- Nakon nemilih scena, povređivanja našeg golmana, Građevinari su napustili teren zbog zabrinutosti za svoju sigurnost, koja evidentno nije bila osigurana, a ne kako pojedini mediji prenose ukradenog šala.

Na sijaset nepravednih odluka koje se tiču sportskog dela u dosadašnjem toku prvensgva naši čelnici nisu reagovali, niti bismo, ali na sigurnost naše dece, većinom maloletne, ne možemo, niti želimo da ćutimo - navodi se u saopštenju Rada.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Фудбалски Клуб Рад (@fkradbeograd)

(Telegraf.rs)

Video: Ovako su navijači Zvezde ispratili igrače u svlačionicu na poluvremenu u Pančevu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gojko

    11. novembar 2023 | 20:31

    Izbaciti Zemun iz lige

  • Kinez

    11. novembar 2023 | 20:41

    E sine, rano te uče pogrešnim stvarima, nikome taj klub nije sreću doneo... Da si moje dete, ne bi prišao toj tvrđavi narko dilera...

  • Ssss

    11. novembar 2023 | 20:14

    Glupost da je sal amajlija. Zamislite neki tako ponese sal i okaci na mrezu na Marakani ili Jna, pa kod prvo prilike pred tim golom sal bi dobio noge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA