Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog ovog čoveka su navijači u BiH povezali nacističke simbole sa Jevrejima: Izraelci šokirani antisemitizmom

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je istakao da će se do kraja boriti protiv anti-semitizma pre samo nekoliko dana

  • 0
FK Zrinjski Foto: Mikolaj Barbanell / Zuma Press / Profimedia

Derbi Mostara između Veleža i Zrinjskog bio je obeležen krajnje skandaloznim scenama. Prekidan je dva puta, a na kraju je domaćin bio taj koji je odneo sva tri boda i to prilično ubedljivo rezultatom 3:0.

Međutim, ono o čemu se uveliko priča ne samo u regionalnim medijima, nego se i proširilo mnogo dalje i stiglo i do Izraela jeste skandalozan transparent koji su istakli navijači Veleža zbog kojeg je sudija Irfan Peljto morao da prekine susret.

Na njemu se mogao videti kukasti krst, slovo "u", Davidova zvezda i polni organ, čime su navijači Veleža pokušali sramno da isprovociraju gosta. Nakon pisanja izraelskog portala "One" mnogo je jasnije i zbog čega se baš takav transparent pojavio na tribinama.

Naime, navijači Veleža su želeli da isprovociraju vlasnika gostujućeg tima, Amira Kabirija koji je upravo iz Izraela i koji je pored toga što je glavni u Zrinjskom ujedno i vlasnik nekoliko firmi na teritoriji BiH.

On je već sramno bio na meti pre 11 dana na meču protiv Čelika u Zenici, kada su takođe navijači ovog kluba razvili antisemitske transparente. Uz to su ga skandalozno vređali. On je za portal "One" tada istakao da ga to nimalo ne dotiče i da će se boriti za Izrael i Jevreje na svaki mogući način.

- Nije me iznenadilo to što su navijači radili i napravili antisemitski skandal u Zenici. Veliki deo BiH ima veoma zabrinjavajuć proces radikalizacije protiv Jevreja, tako da mi ovo samo daje dodatnu motivaciju da uspem i da nastavim dalje. Jevreji nikada neće pasti, boriću se protiv svake manifestacije antisemitizma sa svim oružjima koje imam - rekao je tada Amir Kabiri.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Amir Gross Kabiri (@amir.g.kabiri)

Vrlo brzo je izraelski amabasador u BiH reagovao i tražio od predsednika Federacije da osudi antisemtisko ponašanje. Zrinjski je takođe pisao i UEFA, tražeći reakciju zbog diskriminacije, rasizma i anti-semitizma.

(Telegraf.rs)

Video: Fenomenalan gol igrača Čukaričkog za izjednačenje protiv Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA