Vreme čitanja: oko 2 min.

Haos u grupi Srbije: Bugarska i dalje ne zna gde će igrati meč, zvezda Mađarske ih žestoko prozvala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čini se da je rešenje na vidiku, ali...

  • 3
Dominik Soboslaj i Nemanja Gudelj, Mađarska - Srbija Foto: Tanjug / AP

Nije reprezentacija Bugarske više ono što je bila krajem prošlog i početkom ovog veka. Godinama unazad u kvalifikacijama uglavnom služe za popravljanje gol-razlike, a dokaz je i aktuelni ciklus doigravanja za Evropsko prvenstvo.

Svega dva boda prikupio je naš sused, od toga jedan šokantno protiv Srbije, ali je igra koju su prikazali bila i više nego bleda u svakom meču. Zbog toga će doskorašnjeg selektora Mladena Krstajića 16. novembra na klupi zameniti Ilian Iliev, ali ono što je u ovom momentu veći problem od samog rezultata na terenu (pošto šanse za plasman više ne postoje) jeste način na koji će održati utakmicu.

Naime, susret protiv Mađarske koji je zakazan za pomenuti datum najpre je premešten iz Sofije u Plvodiv i trebalo je prema provibtnoj promeni da se igra bez prisustva gledalaca. Razlog je dopis Fudbalskog saveza Bugarske Evropskoj fudbalskoj asocijaciji u kojem se navodi da postoji bojazan od protesta protiv samog Saveza, ali i opasnost za gostujuću selekciju.

UEFA je iz tog razloga meč proglasila visokorizićnim i uslišila molbu Bugara, međutim tu nije bio kraj problemima. Stadion "Hristo Botev" u Plovdivu nije spreman da ugosti ekipe jer se nalazi pod rekonstrukcijom i nemoguće je da bude sređen u roku od dva dana!

Zbog toga se sada kao najrealnija opcija pojavio stadion Arde u Kardžaliju, a toj opciji pričao je i gradonačelnik ovog mesta koje broji od 45 hiljada stanovnika. On je istakao da zdanje ispunjava uslove, dok su bugarski mediji već izvestili da se čeka odgovor iz UEFA na poslat dopis.

U međuvremenu u Mađarskoj pomno prate situacije, pa se tim povodom oglasio najbolji igrač reprezentacije Dominik Soboslaj i žestoko je isprozivao protivnika.

- Možda mi se to poslednji put dogodilo u šampioantu do 12 godina kada u nedelju nisam znao imam li meč u četvrtak. Ali nema poente brinuti oko toga šta se događa u Bugarskoj i zašto se situacija okrenula u ovom pravcu. Koncentrisani smo samo na naš performans. Pripremamo se kao za prošle mečeve i otići ćemo na Evropsko prvenstvo - rekao je Soboslaj.

Bugarska će nakon duela sa Mađarskom igrati i protiv Srbije u Leskovcu 19. novembra, dok Mađarsku istog dana očekuje susret sa Crnom Gorom.

(Telegraf.rs)

Video: Krstajić došao na trening nasmejan, iako su Bugari uzeli samo bod na tri meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA