Vreme čitanja: oko 1 min.

Legenda Lajpciga napušta klub i odlazi u Ameriku posle osam godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

U klubu je bio od 2015. godine

  • 0
Gelor Kanga i Emil Forsberg Foto: Tanjug / AP

Kada je 2015. godine prešao iz Malmea u tada člana Cvajte pitanje je da li je mogao da zamisli da će napraviti veliku karijeru u klubu osnovanom tek 2009. Ubrzo je izboren plasman u Bundesligu, Liga šampiona je postala redovna pojava, a osvojeni su i pehari u Kupu Nemačke.

Emil Forsberg je sa 318 mečeva ušao u istoriju Lajpciga kao drugi igrač po broju nastupa za klub, odmah iza Jusufa Poulsena. U vrhu je i po broju pogodaka (68) međutim priliku da obori rekorde verovatno neće imati jer se seli "preko bare".

Nemački Bild prenosi da će švedski reprezentativac zadužiti opremu drugog kluba iz Red Bul porodice Njujorka i pored bažećeg ugovora sa Lajpcigom do 2025.

Ove sezone je u ozbiljnim planovima trenera Marka Rozea, međutim konkurencija je takva da mu mesto više nije skroz zagarantovano.

Forsberg je pored pomenutih klubova tokom karijere nastupao i za Sundsval i Medskogsbrons. Za nacionalni tim je odigrao 84 meča i postigao 20 golova.

(Telegraf.rs)

Video: Bukari razočaran posle poraza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA