Vreme čitanja: oko 1 min.

Osvojio Premijer ligu, debitovao het-trikom, a sada sam trenira u parku i traži klub

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od leta je bez aganžmana

  • 0
Džozep Dodo Printskrin: Instagram/joedodoo14

Kada je 2015. godine debitovao za Lester het-trikom u pobedi nad Barijem u Liga kupu rezultatom 4:1, činilo se da će Džozep Dodo biti igrač koji će ostaviti veliki trag!

Nedugo zatim dobio je priliku zaigra i u Premijer ligi, zvanično je bio član ekipe koja je 2015/16 osvojila titulu, da bi u međuvremenu sa 28 godina završio tako što sam trenira u parku.

Rođen je u Gani i sa osam godina preselio se u Englesku. Pet godina kasnije pristupio je Lesterovoj akademiji, te se dokazao pred očima Kladuija Ranijerija koji ga je priključio prvom timu i dao mu šansu.

- Morao si biti izvanredan u Lesteru da bi dobio svoju priliku. Svake godine mi je išlo dobro za akademiju i mlađe od 23 godine, ali to nije bilo ni blizu dovoljno dok Ranijeri nije došao. Čekao sam svoju sreću. Trenirao sam sa prvim timom i to me je pripremilo za to. Kada se ukazala prilika, tačno sam znao šta da radim. Mislim da pomaže i to što imate dobre igrače oko sebe - rekao je Dodo.

Kao član Lestera, upravo je za Bari igrao kao pozajmljen igrač, potom je tri godine igrao za Rendžers, a nastupao je i za Blekpul, Bolton, Ankaru, Vigan, Donkaster i Barton. Od leta 2023. je bez kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA