≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova ispovest Baraka Bahara: O Zvezdi, navijačima, upravi, Srbima, cenzuri koju je doživeo...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Zvezde u domovini dao novi veliki intervju

  • 4
Barak Bahar Foto: MN Press/Marko Metlas

Trener Crvene zvezde Barak Bahar otputovao je u Izrael, gde je pričao sa nekoliko medija. Posle intervjua koji je dao za jedan projekat koji podržava učenike, u kojem je pričao o problemima u Zvezdi, ali i o tome kako u Srbiji gledaju na situaciju u Izraelu.

Bahar je u sredu uveče dao intervju u emisiji Erez i Abri na Kanalu 12, gde ej pričao o tome kako je živeti u Evropi kao Izraelac tokom rata.

On se osvrnuo na svoj govor u Lajpcigu, kada je po prvi put progovorio o situaciji u Izraelu.

- Osećate da predstavljate srpski klub, navijače ne zanima šta se dešava u Izraelu. Morate da budete fokusirani na utakmice, to je Liga šampiona, i na trenutke stavite karijeru po strani i razmišlate šta je ispravno. Odlučio sam da ranije ne dajem intervjue, čekao sam trenutak da to iznesem. kada sam pričao o stvarima da je UEFA posmatrač, bilo je mesta gde je to ignorisano, to je najviše uvredljivo. To nije ni spomenuto na sajtu UEFA, a klub razume našu situaciju.

- Srbe ovo ne zanima, prilično su neutralni. Mnogo vole Izraelce i podržavaju Izrael. Bili su iznenađeni da je Izrael bio toliko ranjiv. Pokušavamo da objasnimo da smo mi ovde dobri i da samo želimo da postojimo, onda oni dođu i masakriraju nas. Mediji ih mnogo "hrane", a nije uvek istina sve što se objavljuje u medijima, pa im objašnjavam.

Barak je istakao da je razočaran scenama u Liverpulu, gde je minut ćutanja za Izrael izviždan.

- To u Liverpulu je bilo veoma razočaravajuće. Ogromne su žrtve, a neke od njih su navijale za Liverpul. Ne očekujem da vole Izrael, ali malo poštovana, minut ćutanja je dovoljan. Podrša u Nemačkoj je neverovatna, klubove tamo vode navijači i novac ne vlada, tako da istina izlazi na videlo.

Osvrnuo se i na situaciju u Zvezdi i podršku navijača i uprave.

- Počeli smo sjajno. Sada je manje dobar period. Kada imate rezultate, imate veću moć da utičete na ljude. Ovo je najveći klubu u Srbiji, sa najvećim uticajem na Balkanu. Osećam podršku mnogih navijača, a svakako i od uprave. Srbi sada nemaju ratove, postoji interesovanje oko situacije na Kosovu, ali se je fokusirano na sport.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    15. novembar 2023 | 21:24

    Ovaj bolje da je nastavio cutati, jako antipatičan lik

  • Слађана Точиловац Шаљић

    16. novembar 2023 | 00:40

    Хвала Богу да ми Срби више немамо ратове. Како би у Израелу реаговали да им само у једном рату погине преко 1 милион и 200 000 људи. Толико је нама страдало само у Првом светском рату становништва Србије. Срба. Не поновило се. Тероризам је опака ствар и против тога морају сви да се боре. Или да макар не пружају подршку. А животи цивила морају да се штите. Посебно бебе, деца, жене. Палестински народ мора да има своју управу, али политичку. А не терористичку. Рат је зло. Погледајте само шта се десило у Украјини. Уместо политичких решења, стотине хиљада мртвих. И Руса и Украјинаца. И милиони расељених. Израел јесте на Блиском истоку, али је дубоко повезан са Европом. На крају крајева, Холокауст је дело најгорег зла , најстрашније идеологије. На тлу Европе. Ту су ваши споменици страдања. Али и наши, српски споменици страдања у два светска рата. Од Бизерте у Тунису до Норвешке. Преко сто меморијала. И Јасеновац. Не поновило се. Али Србија је поносна на то што је слободна и што су сви грађани наше земље - грађани. Што имамо секуларне законе и добар Устав. То је најважнија тековина развоја друштва и земље. Ја се надам да ће се сукоб и агонија кроз коју сви пролазите брзо окончати. И не заборавите, Србија је у једном тренутку своје историје била царство. По Божјој вољи. А Бог је вечан, као и његова воља.

  • drustvo

    15. novembar 2023 | 22:41

    ne slucajno je u zvezdi bahar,,,,,zacnjih 6 godina uzeo je svake godine titulu prvaka,,,e sada dosao je u zvezdu gde nema igraca jednog koji bi zeleo manchester-recimo!!!! i tu znaci pocinje njegovo propadanje,,u haifi makabi ima 3 igraca koji vrede ili placeni 7 miliona i to su kvalitetni igraci sa brzim pasevima-sto u zvezdi nema umesto tik-tak pas,,,oni vracaju loptu golmanu..... znaci nema atletskih,anatomskih,tehniskih igraca u zvezdi-ali za nasu ligu zvezda je naj naj..ali bahar je navikao na solo igrace i posle brzi pas pas pa centarsut,,,nazalost zvezda ima igrace,koji zele ali nisu vrhunski,,tu je problem baharov,,,ona taktika je samo u njegovoj glavi ali nevidljiva na terenu ja sam iz izraela i hteo sam biti mu savetnik-odbio me

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA