Vreme čitanja: oko 2 min.

Neočekivani obrt: Grk koji je bio osumnjičen za ubistvo Mihalisa Kacurisa pušten na slobodu

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je od ranije bio poznat organima reda, jer je 2017. godine učestvovao u tuči sa navijačima PAOK-a, u kojoj je život izgubila jedna osoba

  • 0
FK AEK Foto: Telegraf.rs

Prošlo je više od tri meseca od ubistva navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa, koji je stradao u noći između 7. i 8. avgusta, kada su navijači zagrebačkog Dinama, Bed Blu Bojsi noć pred meč njihovog i atinskog tima, napali navijače AEK- a ispred "Opap Arene" u Novoj Filadelfiji.

Nedugo nakon kobnog incidenta, uhapšeno je više od 100 hrvatskih huligana, i sumnjalo se da se među njima nalazi Kacurisov ubica, priča je dobila neočekivani tok, kada su grčki mediji javili da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo, i da je on zapravo Grk, i to navijač AEK-a.

Grčki mediji su tada preneli da je na nožu na kojem je pronađena krv nesrećnog Mihalisa, pronađena i DNK 35-godišnjeg A.D, čiji je nož, ispostavilo se, i bio.

On je od ranije bio poznat organima reda, jer je 2017. godine učestvovao u tuči sa navijačima PAOK-a, u kojoj je život izgubila jedna osoba.

Ipak, priča je ponovo dobila potpuno novi pravac. Kako javljaju grčki mediji, uhapšeni Grk je pušten na uslovnu slobodu. Kako se navodi, on je na slobodu pušten nakon što je ispitan zbog kršenja zakona o sportu, a tom prilikom, u svom iskazu je govorio o posedovanju eksploziva, napadu i nanošenju opasnih telesnih povreda. Nakon saslušanja, pušten je da se brani sa slobode, uz zabranu napuštanja zemlji, a pored toga, mora se javiti u policijsku stanicu dva puta mesečno.

On je demantovao umešanost u ubistvo nesrećnog Mihalisa, a istražitelji su naložili ponovno detaljno istraživanje njegovog genetskog materijala. Podsećanja radi, grčki mediji su prethodno javili da DNK, koja je pronađena na nožu kojim je ubijen Mihalis, pripada upravo uhapšenom Grku.

A.D. je uhapšen nekoliko dana pre toga od strane grčke policije, kako bi bio odveden na odsluženje zatvorske kazne. On je osuđen na 12 meseci zatvora, zbog učestvovanja u tuči sa navijačima PAOK-a u Volosu, 2017. godine, kada je stradala jedna osoba.

Grk je prethodno, odmah nakon incidenata u Novoj Filadelfiji, bio priveden i saslušan kao svedok. Tom prilikom, on je istakao da je bio u blizini stadiona, i da se našao u blizini nesrećnog Kacurisa. Takođe, tom prilikom priznao je da je sa sobom imao i nož koji je izgubio pre incidenta.

Podsetimo, na snimcima sigurnosnih kamera, može se videti jedan navijač AEK-a, koji se nenamerno, tokom tuče sudario sa Kacurisom, dok su zajedno bežali od navijača Dinama.

(Telegraf.rs)

Video: Odavde su Bed Blu Bojsi krenuli da prave haos kod stadiona AEK-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA