≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mađari golom u poslednjem minutu otišli na EP, Bugarska oslabljena stiže u Leskovac

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zakuvalo" se u grupi gde je i Srbija

  • 2
Bugarska - Srbija, Kvalifikacije za evropsko prvenstvo, Fudbal Foto: Nikola Tomić

Fudbalska reprezentacija Bugarske remizirala je sa selekcijom Mađarske sa 2:2, u okviru devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uzbudljiv meč viđen je u Sofiji, a utakmicu su bolje otvorili gosti. Poveli su Mađari u 10. minutu, preko Martina Adama, koji je pogodio posle asistencije Soboslaja.

Ipak, nije trajala dugo njihova prednost, s obzirom na to da je Bugarska došla do izjednačenja u 24. minutu. Kiril Despodov je asistirao, a Spas Delev je pogodio, i tako vratio domaće u meč.

U nastavku su usledili problemi za Bugare, jer je drugi žuti, odnosno crveni karton u 37. minutu dobio standardni štoper, Valentin Antov, koji će samim tim, propustiti i meč protiv Srbije u Leskovcu.

Ipak, snage su se "poravnale" u 57. minutu, kada je drugi žuti i crveni karton dobio i Miloš Kerkez, te su oba tima bila sa desetoricom na terenu.

To su uspeli da iskoriste domaći, koji su pogotkom Kirila Despodova sa bele tačke u 79. minutu. Ipak, baš kada je delovalo da će se meč završiti pobedom Bugarske, Mađari su uspeli da izjednače.

Igrao se sedmi minut nadoknade, kada je Aleks Petkov postigao autogol, i tako faktički odveo Mađarsku na Evropsko prvenstvo.

Mađari su sada i definitivno sigurni sa 15 osvojenih bodova, a od rezultata u poslednjem kolu samo zavisi da li će završiti na prvom, ili drugom mestu.

Ipak, ovakav rasplet meča u Sofiji neće previše uticati na Srbiju, kojoj je, ukoliko Crna Gora savlada Litvaniju, neophodan bod u poslednjem kolu protiv Bugarske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA