Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta Srbiji treba u meču sa Bugarskom za plasman na EURO: Pobeda Crnogoraca nad Litvanijom ne brine Orlove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je jasno

  • 7
Fudbalska reprezentacije Srbije  Srbija - Belgija Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbalska reprezentacija Crne Gore slavila je na svom terenu protiv Litvanije sa 2:0, čime su ostali u životu za plasman na Evropsko prvenstvo, čime nisu uspeli baš da naškode Srbiji. Tačnije, Orlovima i njihovim planovima.

Srbija je mogla već da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačku, koje se igra iduće godine, samo joj je bilo potrebno to da Crna Gora ne savlada Litvanija na svom terenu, ali, to nije pošlo za rukom.

Crna Gora je slavila, pa je opet mali teret stavila na pleća Srbije, koja je jedina krojač svoje sudbine pred meč poslednjeg kola kvalifikacija, koji će izabraniti selektora Dragana Stojkovića Piksija odigrati u nedelju, 19. novembra u Leskovcu protiv Bugarske.

Naime, računica za ovaj meč je jasna.

Srbija može da ode na Evropsko prvenstvo sa samo jednim osvojenim poenom, odnosno remijem, što joj garantuje kartu za Nemačku. Izuzev toga, ako hipotetički Srbija pretrpi poraz na svom terenu od Bugarske, onda će imati Orlove i još jednu priliku.

Odnosno, Mađarska će tada igrati za Srbiju, jer neće smeti da izgubi od Crne Gore, jer će i tada Orlovi otići na Evropsko prvenstvo.

Opet, ako se i taj scenario desi, da Crna Gora slavi protiv Mađarske, a da Srbija pretrpi poraz, Orlovima ostaje i baraž zbog Lige nacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pako

    16. novembar 2023 | 23:26

    Sreća pa nam je grupa bila lagana.Da smo birali ne bi lakše dobili.

  • neso

    17. novembar 2023 | 06:30

    Hipoteticki mi nismo ni za sta,nula ali ona velika

  • samo iskreno

    17. novembar 2023 | 03:40

    Mi ako ne pobedimo Bugare nema šta da tražimo dalje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA