Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbalski savez Engleske optužio Mikela Artetu za nedolično ponašanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Arteta je bio nezadovoljan odlukom Sudija

  • 0
Mikel Arteta Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je trenera Arsenala Mikela Artetu za nedolično ponašanje zbog komentarisanja suđenja u utakmici protiv Njukasla u Premijer ligi.

- Njegovi komentari predstavljaju nedolično ponašanje jer su uvredljivi prema sudijama ili su štetni ili narušavaju utakmicu - objavio je fudbalski savez ostrvske zemlje.

Arteta je kritikovao suđenje na derbi meču 11. kola Premijer lige protiv Njukasla. Arsenal je u gostima poražen od Njukasla 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Entonio Gordon u 64. minutu. Ovaj gol su proveravale sudije u VAR sobi zbog tri sporne situacije. Sudije su proveravale da li je lopta pre postignutog gola izašla van terena, kao i da li je fudbaler Njukasla Žoelinton pre asistencije bio u ofsajdu i da li je napravio prekršaj nad protivničkim igračem.

Sudije u VAR sobi su procenile da je sve bilo regularno i priznale su gol, a Arteta je bio nezadovoljan ovom odlukom.

- Moja dužnost je da branim igrače i klub na najbolji mogući način. To uvek to činim i spreman sam da podnesem odgovornost. Takav sam. Moram da branim klub. Imamo dužnost da izrazimo kako se osećamo uz dokaze koje imamo iz svega što smo prošli - istakao je tada Arteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA