Vreme čitanja: oko 2 min.

Sastav Srbije za Bugarsku: Piksi nema potrebu da menja dobitnu kombinaciju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Očekuje se da Orlovi na teren izađu u skoro identičnom sastavu kao i protiv Crne Gore

  • 15
Srbija Bugarska Leskovac trening Srbija Foto: Mileta Mirčetić

Fudbalska reprezentacija Srbije ispred sebe ima samo jedan put koji vodi u Nemačku, na EURO 2024, a to je pozitivan rezultat u susretu sa Bugarskom u nedelju popodne.

Orlovi dočekuju Bugare u 15.00 časova na stadionu u Leskovcu i bod im je dovoljan da posle 24 godine odu na EP. Možda čak i sa prvog mesta u grupi, ukoliko Srbija dobije Bugarsku, a Mađarska izgubi od Crne Gore.

Rekao je selektor Dragan Stojković Piksi još prilikom okupljanja da će “svim raspoloživim snagama udariti na Bugare”, isto je ponovio i na konferenciji, ali nije baš realno da Orlovi toliko rizikuku i krenu sa dvojicom napadača. Pogotovo što ih samo toliko i ima.

- Što se sastava tiče, nemam nekih dilema, to je to. Znam ko će istrčati i ko će biti u prvih 11. Bugarska je kvalitetna ekipa, moramo biti jako oprezni, a kada ste takvi, pokazujete poštovanje prema takmičenju u kojem ste. Igramo protiv ekipe koja je rasterećena, i to može da bude opasno, ako ne shvatite ozbiljno. Ako ste došli do takve situacije u kojoj smo mi, a to je da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Takvu šansu ne pomišljamo da propustimo. Bugarska uz sav kvalitet koji ima ne može i ne sme da ima veći motiv od Srbije i mora da ga ima - rekao je Stojković na konferenciji.

Gledajući partiju protiv Crne Gore u toj odlučujućoj utakmici, kao i koga je Piksi izabrao u četvrtak protiv Belgije, stiče se utisak da će Srbija protiv Bugarske igrati baš kao protiv Crnogoraca.

Na golu će biti Vanja Milinković-Savić koji je preskočio Belgiju, dok će trojica štopera ispred njega biti Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović.

Reprezentacija Srbije, sastav EURO 2024 Foto-kolaž: Telegraf.rs

S obirom na to da se nalaze u dobroj formi igrajući za svoje klubove, Andrija Živković i Filip Kostić biće zaduženi za desni i levi bok.

Nemanja Gudelj i Ivan Ilić će držati sredinu terena, pomagaće im Saša Lukić koji će, kao i protiv Crne Gore, igrati nešto isturenije, dok su za golove i asistencije zaduženi kapiten Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dobitna kombinacija

    18. novembar 2023 | 20:05

    viđena u kataru

  • Duka Srbin Tenja

    18. novembar 2023 | 20:16

    Mislim da ni on sam ne zna koja je dobitna kombinacija sem dogovora sa kladionicama.

  • budimo razumni

    18. novembar 2023 | 20:22

    u zadnjih 10 godina koju su ozbiljnu elitnu selekciju pobedili ? ? ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA