Vreme čitanja: oko 1 min.

Rumunija, Švajcarska i Holandija idu na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do kraja kvalifikacija podeliće se još pet viza, dok će poslednja tri učesnika biti poznata u martu sledeće godine posle baraž mečeva

  • 3
Fudbalska reprezentacija Rumunije Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Rumunije, Švajcarske i Holandije obezbedile su ove subote plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Nemačkoj, a Francuska je u istorijskoj utakmici pobedila Gibraltar sa rekordnih 14:0.

Iz grupe I na EURO će Rumunija i Švajcarska. Rumunija je kao gost u Mađarskoj posle preokreta pobedila Izrael rezultatom 2:1, dok je Švajcarskoj bio dovoljan i bod iz remija 1:1 kod kuće protiv selekcije tzv. Kosova.

Holandija će iz grupe B na EURO zajedno sa liderom grupe Francuskom. Popularne "lale" su golom Vuta Veghorsta u 12 minutu pobedili Republiku Irsku 1:0 i tako i teoretsko overili vizu za Nemačku.

Francuska je u Nici pobedila Gibraltar sa čak 14:0. Gosti su od 18. minuta igrali sa desetoricom posle isključenja strelca autogola u 3. minutu Etana Santosa zbog pogibeljnog starta nad Varenom Zaure-Emerijem.

Debitant je dva minuta pre toga postigao gol za Francusku. Kilijan Mbape je postigao tri gola, od čega jedan sa penala, a po dva gola dali su Kingsli Koman i rezervista Olivije Žiru.

Po jedan gol su dali Osman Dembele, Adrijan Rabio, Žonatan Klaus, Jusuf Fofana i Markus Tiram.

Sad je poznato 16 od 24 učesnika kontinentalne smotre.

Uz domaćina Nemačku vizu su obezbedile reprezentacije Švajcarske, Rumunije, Holandije, Albanije, Danske, Belgije, Francuske, Portugala, Španije, Škotske, Turske, Austrije, Engleske, Mađarske i Slovačke.

Do kraja kvalifikacija podeliće se još pet viza, dok će poslednja tri učesnika biti poznata u martu sledeće godine posle baraž mečeva.

Ostali rezultati

Holandija - Irska 1:0

Jermenija - Vels 1:1

Letonija - Hrvatska 0:2

Belorusija - Andora 1:0

Izrael - Rumunija 1:2

Švajcarska - Kosovo 1:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    19. novembar 2023 | 10:04

    Svajcarci ponovo poklonise bod Kosovarima.

  • REKOS

    19. novembar 2023 | 14:05

    Gresite kad kazete da su Svajcarci poklonili Bod Kosovu, ne Bod nego i tri da je dobila dzabe je, Kosova je izubila sanse svojom krivicom ili bolje reci zbog Fudbalske Federacija sa svojim Dalaverama .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA