Vreme čitanja: oko 2 min.

Rade Bogdanović bez dlake na jeziku: "Nas su Bugari provalili, naš sistem igre je provaljen..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Za Evropsko prvenstvo se moramo baš baš dobro pripremiti, sada na koji način, kako to je već stvar selektora"

  • 58
Rade Bogdanović Foto: Printskrin / RTS

Nerešenim rezultatom protiv Bugarske fudbaleri Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo u fudbalu sa druge pozicije u grupi G. Nisu Orlovi ostavili dobar utisak tokom meča iako su propustili neke velike prilike da ranije reše pitanje pobednika.

Gubili su malo više od deset minuta protiv najgoreg tima u konkurenciji, ali je Srđan Babić skinuo veliki teret svojim golom, što je uz preokret Mađarske protiv Crne Gore značio i odlazak u Nemačku.

Svoj komentar utakmice ostavio je i Rade Bogdanović gostujući na RTS-u. Poznat kao neko ko nema dlake na jeziku svoje izlaganje je započeo uzdahom na konstataciju voditelja da se nadamo potencijalnom polufinalu na završnom turniru.

- Što se tiče samog odlaska, jasno je da kada odete prvi put na Evropsko prvenstvo posle toliko godina da su svi srećni i ushićeni, ali se postavlja pitanje zašto svih tih godina nisi ni otišao na EP. Isti su igrači, isti su akteri svih tih događaja, dvadeset godina jedni te isti ljudi u ovoj državi treniraju, vode, selektiraju itd. Sa druge strane pošto smo otišli, da bi osvetlali obraz i da ne budemo tamo vreća za udaranje kao na Svetskom prvenstvu moramo mnogo toga da promenimo - istakao je Bogdanović, potom dodao:

- To smo večeras videli , bez obzira što akteri kažu da je bio veliki pritisak, da je onako, da je ovako, da je velika važnost mi smo večeras imali dve opcije, da pobedimo ili igramo nerešeno, a dobrim delom smo strepeli jer je sve išlo u kontru. Za Evropsko prvenstvo se moramo baš baš dobro pripremiti, sada na koji način, kako to je već stvar selektora.

Rade smatra da je sistem igre Srbije pročitan i da to protivnici koriste, kao i da će taktičke promene biti neophodne.

- Ono što smo mi govorili u studiju od početka da je ovaj sistem igre jako rizičan i on je provaljen. Nas su Bugari provalili, mi smo provaljeni kao ekipa u smislu načina naše igre. Lakše nam se suprotstavljaju, mi nemamo različite varijante, a to svaka ekipa mora da ima kad te neko provali da ti pustiš drugačiju taktičku varijantu da ga nadmudriš. Tako da moraće mnogo mnogo mnogo da se radi pogotovo jer nismo superiorni. Danas smo hvala Bogu otišli, ali daleko od onog stila kao protiv Portugala - izjavio je Bogdanović na gostovanju na RTS-u.

(Telegraf.rs)

Video: Orlovi idu na Evropsko prvenstvo u fudbalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    19. novembar 2023 | 18:40

    Bugarska je u ovom momentu jedna od najlosijih reprezentacija u evropi,to dovoljno govori o igri Srbije.

  • Vratiće se rode

    19. novembar 2023 | 18:23

    Pa mi čoveče nemamo ni sistem ni igru… šta su mogli da provale

  • GrobAr

    19. novembar 2023 | 18:33

    Izgleda da je neki baxus bio na tribinama vrlo verovatno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA