Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlahović nema želja na žrebu: "Fudbal je čudna igra, bitno je da igramo protiv dobrih reprezentacija"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš napadač je danas postigao gol koji je poništen zbog ofsajda

  • 6

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je 2:2 sa Bugarskom, što je bilo dovoljno da se na kraju plasira na Evropsko prvenstvo posle 24 godine pauze.

Nije bilo lako u Leskovcu, svestan je toga i Dušan Vlahović i kaže da će se potruditi da ekipa narednog leta izgleda dobro u Nemačkoj.

- Slažem se, ja sam svestan svega šta mislite vi i šta misli narod. Ali mislim da imamo kvalitetnu ekipu, mogli smo ranije da rešimo sve ovo, ali bitno je da smo tamo. Kao što je Duća rekao na konferenciji, da nam ovo postane navika, mislim da smo dobra ekipa, da na velikim prvenstvima ne budemo samo učesnici i da budemo ekipa koju će drugi gledati kao velikog rivala.

Šta je to potrebno da se napravi pomak?

- Treba nam iskustva. Igramo jedno prvenstvo, pa preskočimo dva. Sigurno nam treba iskustvo, da znamo kako se igraju neke utakmice. Sve to dolazi sa iskustvom, igrače koji imaju karijere. Trudimo se da svaku narednu utakmicu budemo bolji.

Žao mu je što je gol koji je postigao poništen...

- Sigurno da mi je žao zbog toga, ali bio je ofsajd, pravila su jasna. Bitno je da smo postigli gol, da smo remizirali i što smo obezbedili prolaz i da nismo zavisili ni od koga. Priveli smo utakmicu kraju mirno i na kraju smo u Nemačkoj.

Nije mu jasno kako se desilo to što se desilo tokom drugog poluvremena.

- Ne znam, ja sam se zagrevao, ali fudbal je čudna igra. Ja bih im čestitao na ovoj utakmici, na fer i korektnoj igri pre svega. Ovu utakmicu bih bacio u zaborav, ostvarili smo cilj, ušli u istoriju. Mislim da delim mišljenje sa ekipom da se nećemo zaustaviti na ovome.

Nije bilo pada ni kada je Srbija primila taj drugi gol.

- Ne, kad smo primili gol, ja koji igram napred, kada sam video lica saigrača, počeli smo da se bodrimo, da pokažemo da smo ekipa, bez obzira na utakmicu Crne Gore i Mađarske. Kao što sam rekao, gledali smo da se vratimo, da pokažemo gde smo. Priveli smo utakmicu kraju i to je to.

Nema posebnih želja na žrebu...

- Pa nemam, ne razmišljam o tome. Bitno je da igraš protiv dobrih reprezentacija. Mislim da to nije bitno. Ako hoćemo da pokažemo da smo dobra reprezentacija. Ko god da nam zapadne, daćemo sve od sebe. Ako damo sve od sebe i izgubimo, daćemo ruku.

(Telegraf.rs)

Video: Orlovi idu na Evropsko prvenstvo u fudbalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš

    19. novembar 2023 | 19:37

    Protiv dobrih ????? A koje su tu dobre reprezentacije ???? Belgija ?????? Koju " tešku " utakmicu ste imali ???? Svaka vam je bila MUČNA. Koje jake provere ste imali sa jakim reprezentacijama u poslednjih 10 godina ????? Koje prijateljske utakmice ćete igrati ???? Protiv Kazakstana ???? Gibraltar ?????

  • Miodrag

    19. novembar 2023 | 19:00

    I posle tri utakmice opet kući...

  • Vratiće se rode

    19. novembar 2023 | 19:52

    Ja imam želju da ti ne ideš na prvenstvo…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA