≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija čeka još 3 moguća rivala na žrebu za EP: Zašto su mečevi Hrvatske i Rumunije bitni za Orlove?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kockasti će verovatno biti taj jedan iz trećeg šešira, dok bi poraz Rumuna mogao ponovo da spoji Srbiju i Švajcarsku

  • 13
Fudbal Srbija - Bugarska Leskovac Foto: Mileta Mirčetić

Pobedama Češke i Slovenije u ponedeljak veče, fudbalska reprezentacija Srbije definitivno je završila u četvrtom šeširu na žrebu grupa za Evropsko prvenstvo!

To znači da će Orlovi potencijalno imati teže rivale na EP, mada to u praksi ne mora da znači s obzirom na to da bi baš u tom četvrtom šeširu mogli da završe neke jače selekcije nego što su one u drugom ili trećem.

To se posebno odnosi na Italiju i Švjacarsku koje će u utorak veče saznati sa kojih pozicija idu na žreb i da li će biti potencijalni rivali Srbiji u grupi.

Italija je trenutno u četvrtom šeširu i ne može da igra protiv Orlova. Međutim, ukoliko Hrvatska izgubi do Jermenije, ili odigra nerešeno - a Vels dobije Tursku, Azuri će uskočiti u treću grupu i poslaće Kockaste u baraž. Automatski onda i u četvrti šešir.

Švajcarska, s druge strane, gostuje Rumuniji i biće to direktna borba za drugi šešir. Remi i pobeda Rumuna vodi naše komšije tamo, a Švajcarci u tom slučaju ne bi mogli da igraju sa Orlovima. Barem ne do neke eventualne nokaut faze.

Prvi šešir je već pominjen i tamo se nalaze: Nemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Engleska i Belgija. U drugom su Mađarska, Danska, Albanija i Austrija, te se očekuju još Turska i Rumunija ili Švajcarska.

Treći šešir čine Škotska, Holandija, Češka, Slovenija i Slovačka, te se očekuje da tamo dođe još i Hrvatska u utorak veče. Srbija i Italija su onda u četvrtom, kao i Rumunija ili Švajcarska, ali i tri selekcije iz baraža.

(Telegraf.rs)

Video: "Ne može bez tenzija, morate malo i da drhtite! Ovi igrači su heroji": Piksi posle odlaska na EURO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darija

    21. novembar 2023 | 08:29

    Bolje da se nismo plasirali. Bojim se da ćemo se obrukati kao onda sa Holandijom. Ne znam u čemu je problem, imamo dobre igrače a nismo u stanju ni Bugare pobediti i to na našem terenu. Šta ćemo ako nam dođu Francuzi, Nemci, Hrvati pa nam izbuše mrežu jedno pet-šest puta? Ono slavlje zbog plasmana je bilo više nego neumesno.

  • Carpe Diem

    21. novembar 2023 | 07:30

    Албанија у другом шеширу!!!Е па Кикси, на здравље!Свеједно у ком смо шеширу , сви су јачи од наших балерина!Наше балерине немају ДА-МУ, за тај спорт!! А понос су одавно изгубили!! Најбоље да их оставите, запоставите, и уопште не пишете ништа о том бајном успеху!Или само толико, као нпр. о боћању, сноуборду, итд. Кратке вести! Да се мало одморимо!

  • Dar mar

    21. novembar 2023 | 07:15

    Nema sta da cekamo,sa ovakvom igrom pakujemo kofere posle grupe,kao cetvrti! Ima li neko da nam Kaze,da smo najgori od svih koji su se kvalifikovali!!!!? Cetvrti sesir ,gde mozda deset ekipa zaslužuje respekt ,a ostalo ispod proseka... Pa nije se plasirao skoro samo ko nije ucestvovao! Jos malo dok UEFA prosiri listu ,eto i Lihtenštajna na EP. Ova masa igra je jadna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA