≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok! Odveo reprezentaciju na EP, pa stao pred kamere i rekao: "Dajem otkaz"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Česi ne propuštaju Evropska prvenstva

  • 6
Jaroslav Šilhavi Foto: Michal Cizek / AFP / Profimedia

Reprezentacija Češke se plasirala na osmo po redu Evropsko prvenstvo, nakon ubedljive pobede protiv Moldavije od 3:0 i ostvarene druge pozicije u grupi E.

Izabranici Jaroslava Šilhavija su vodili već od 14. minuta pogotkom Davida Dudere, a prednost su povećali Tomaš Čori u 72, odnosno Tomaš Souček u 89. minutu.

Ipak, ovaj vrhunski rezultat nije bio dovoljan razlog selektoru Šilhaviju da nastavi svoje zadatke i na predstojećem prvenstvu.

On je nakon utakmice u intervjuu za lokalnu televiziju otkrio kako više ne planira da vodi tim i da je podneo ostavku i na taj način je šokirao češku javnost.

- Iako smo sada srećni, već smo pre utakmice odlučili da ne nastavimo. Obavestio sam o tome predsednika saveza Petra Fusku. Pritisak je već bio ogroman - ponekad ga nisam ni razumeo. To je takođe doprinelo našoj odluci. Ne radi se samo o meni, već imam ceo tim za implementaciju iza sebe. Uveren sam da smo posao uradili i da za sobom ostavljamo dobre rezultate - izjavio je sada već bivši selektor.

On je na čelu nacionalnog tima bio preko pet godina, a odlučio je da ne nastavi sa tim poslom nakon skandala koji je zadesio ekipu, kada je uhvatio tri igrača u noćnom klubu i kasnije ih odstranio iz tima.

(Telegraf.rs)

Video: Junak Srbije Srđan Babić otkrio šta mu je prošlo kroz glavu kada je dao drugi gol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    21. novembar 2023 | 09:22

    Поштено треба Пикси да се угледа на њега,да је карактер дао би оставку!

  • Dexmil

    21. novembar 2023 | 12:59

    Tako se to radi. A ovaj naš misli da je heroj nacije. A igra nikakva.

  • Miško

    21. novembar 2023 | 13:24

    Čudan smo mi svet... Ne dam ostavku pa makar se dve urišilo... Kao da je sramota prihvatiti odgovornost kada ne uspeš da uradiš posao dobro. Ostavka je i častan gest. Ali ovde priznati greške je najteža stvar na svetu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA