Vreme čitanja: oko 3 min.

Pep protiv Klopa! Znate li zbog čega se menadžer Sitija znoji?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sigurno da kada treba da igra protiv Liverpula, Pepu Gvardioli nije lako

  • 0
Jirgen Klop, Pep Gvardiola Foto: AP/Tanjug

Jer, brojeve sigurno sanja.

Ne znamo da li ste znali da je Jirgen Klop jedini čovek na svetu koji ima pozitivan skor u pobedama protiv Gvardiole? Nije slučajnost, Nemac je i trener koji je najviše puta vodio timove protiv Pepa, bilo Dortmund protiv Bajerna, bilo Liverpul protiv Sitija.

Jasno, Gvardiola je neuporediv kada su u pitanju trofeji, ali Klop je svoj Dortmund nazvao "praćkom" protiv "bazuke" kako je krstio Bajern. Ipak, ni to, ni svi Bajernovi i Sitijevi milioni ga nisu sprečili da u proteklih deset godina pobedi Gvardiolu 12 puta. Izgubio je 11 mečeva, pe je okončano nerešeno. Uspeo je i Nemac da spreči verovatno najboljeg trenera na svetu, da osvoji šest titula u nizu. U sjajnu seriju "Građana" koji vladaju Premijer Ligom, uvukla se titula Liverpula u "korona" sezoni.

Jedna ali, vredna, tim pre što je posle 30 godina "Klopo" uspeo da donese titulu na "Enfild". Kada je pre toga Liverpul uzeo krunu 1990. godine, Pep je kao talentovani igrač iz La Masije debitovao za prvi tim protiv Kadiza. Klop je te iste 1990. godine došao u Majnc, kao student i robusni napadač. Pošto sam kaže da je bio netalentovan, preseljen je posle pet godina u odbranu. Negde u to vreme je stekao fakultetsku diplomu na Gete Univerzitetu i počeo već da razmišlja o kraju karijere.

Putevi njih dvojice su se ukrstili u Bundesligi, imali su korektan odnos, ali u Engleskoj je to drugačije. Kako je Arsen Venger rekao jednom, PL pravi od menadžera montrume.

Nije nikada ništa bilo na ličnoj osnovi, Gvardiola je Salaha optužio da se baca u kazneni prostor kao plivač u bazen, Klop da je Siti cinična ekipa koja pravi sitne faulove, provocira i kuka kod sudija.

Kako izgledaju mečevi Liverpula i Sitija?

Pa, prvo za promenu, ne gledamo Sitijevog rivala kako se nabije svom golmanu u krilo i loptu vidi periodično, jednom u deset minuta. Podaci pokazuju da Siti i nema neku prednost u posedu protiv Liverpula. Jer, Klopov "hevi metal" fudbal podrazumeva agresiju, gegenpressing što kažu Nemci. Taj pristup je inspirisao mnoge trenere protiv Gvardiole poslednjih godina, ali retko ko ima toliko dobar tim, tačnije pluća da na taj način izađe visoko protiv Sitija. Malo ih je, ali je recimo Solskjer u Junajtedu napravio nekoliko neočekivanih rezultata, ili Tuhel svojevremeno sa Čelsijem u finalu Lige šampiona.

Siti je prvi, Liverpul uz Arsenal na samo bod od lidera. Ove godine "Crveni" deluju bolje, iako su mnogi bili sumnjičavi kada su promene u veznom redu u pitanju. Klop je ostao pri svome, doveo trojicu vezista, pustio petoricu, na ruku mu ide što ne igraju Ligu šampiona.

Timovi su odigrali dosta velikih mečeva u Engleskoj, ali i u Ligi šampiona 2018. kada je Liverpul isprašio Siti, dao im pet golova u dva meča.

Ako verujete u "Građane", predlažemo da prošetate do AdmiralBeta, ili samo kliknete na admiralbet.rs. Jer, oni za "Crni Petak" imaju neverovatnu ponudu. Povećali su kvote na 50 fudbalskih i košarkaških favorita ovog vikenda. Tako da spojite Siti na veću kvotu nego u drugim kladionicama sa još tri para i iskoristite "poklon".

Sa druge strane veća je i kvota na golove, što je uvek popularno, pogotovo kada igraju dve napadačke ekipe kao Siti i Liverpula. Odlično "plaća" 3+, ali i to da oba tima daju gol.

Proverite, nama se sviđa i kvota na Salaha kao strelca, umeo je da bude veoma efikasan kada igraju protiv Gvardiole.

Ni to nije sve.

Zamislite specijal da kombinujete kornere, kartone, prelaze, golove!?

Imaju i to, a kvota na tom tiketu je preko 100!

Pa izvolite i srećno!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA